Heerlijke kiptajine met ananas en abrikozen

2012-09-29
  • Servings: 4
  • Prep Time: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.7 / 5)

3.7 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Ingrediënten voor de tajine:
    - 1 hele kip
    - 2 uien
    - 2 tomaten
    - Eigen kruiden
    - kasbour
    Ingrediënten voor de versiering:
    - Gedroogde abrikozen
    - Ananasschijfjes
    - 1 glas water
    - 1 glas sinaasappelsap
    - 1 kaneelstokje
    - 4 eetlepels suiker
    - 1 eetlepel mazhar/bloemenwater
    - snufje zout
    - halve eetlepel boter

Method

Step 1

Snijd de kip in stukken hoe je ze wil hebben. (Ik had zelf beldi gebruikt, weet niet hoe dit in het Nederlands heet).

Verhit olie in de pan, voeg de kip toe. Voeg 1 ui toe. Als de ui begint te verkleuren voeg dan 1 tomaat toe en een beetje van de kosber en goed roeren.

Voeg daarna je eigen kruiden toe; ik heb zelf saffraan gebruikt, zout, kerriepoeder, paprikapoeder, komijnpoeder, halve knor kipsmaak, beetje kaneelpoeder en sambal. Alles goed door elkaar roeren zodat de kip, ui en tomaat goed onder de kruiden zitten. Dan voeg je wat water toe, wat je van tevoren hebt gekookt. Niet teveel water, want kiptajine heeft niet zoveel water nodig als andere vleestajine.

Laat alles gewoon normaal doorkoken net als alle andere tajines. Tot het water minder is geworden en dikker, een echte sausje dus. Dan voeg je de andere uit toe en tomaat en kosber, alles in 1 keer. Niet roeren! Laat het bovenop! Doorkoken totdat de kiptajine klaar is.

De abrikozen:

Doe de abrikozen in een klein pannetje en voeg hier 1 glas water aan toe. Laat het koken totdat het water heet is geworden en begint te springen.

Voeg daarna het snufje zout toe en het glas sinaasappelsap en het kaneelstokje, alles goed roeren. Als je dit hebt gedaan voeg je de 4 eetlepels suiker toe, de eetlepel mazhar en de halve eetlepel boter. Alles goed roeren en op een zacht vuurtje laten koken totdat het een dik sausje wordt en de abrikozen het sausje goed hebben opgezogen. Als je het sausje proeft, merk je dat het heel erg zoet is.

Nadat je kiptajine uit is, haal je deze van het vuur. Voeg het sausje van de abrikozen toe in de pan van de kiptajine. Niet alles tegelijk. Eerst een paar lepels en proeven of je het nog zoeter wilt hebben. Als je het op je eigen smaak hebt gekregen leg je de kip etc. in een bord. Verdeel de ananasschijfjes mooi over de kip. Leg in het gat van ieder schijfje 1 abrikoos. Als je nog abrikoosjes over hebt, verdeel je dit over de rest van de kip!

Dames, ik raad jullie dit recept echt aan. Het is echt heerlijk! Ook leuk en lekker voor als je bezoek krijgt… Graag een reactie achterlaten als je het hebt geprobeerd en hoe het was…

Gr
Siham

Comments (3)

  1. posted by corrieappel on 04-11-2012

    hallo kun u mij vertellen wat korber is
    en waar je dat dan ook kopen kunt

  2. posted by xor on 29-11-2012

    Kosbar is koriander

  3. posted by SNH on 29-05-2017

    Beste koks, ik zoek recepten voor vleestajines die ik in de bijbehorende schaal in de OVEN kan klaarmaken. Heel vaak staat er geen temperatuur en kooktijd bij. Ik heb sinds kort een geglazuurde tijdschaal die volgens de fabrikant geschikt is voor oven en magnetron.Wie kan me helpen in het oerwoud van -volgens non-stop heerlijke recepten???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.