Heerlijke Kipbitterballetjes die goed smaken met een dipsausje

2017-12-01
  • Opbrengst : 20-24 stuks
Beoordeel dit recept:

Toen ik mijn youtubekanaal aan het vullen was, kwam ik er achter dat een aantal recepten nog niet op mijn blog stond, maar waar wel een video van was. Zoals deze kipbitterballetjes die ik vorig jaar met kerst maakte. Heerlijke balletjes die goed smaken met een dipsausje. Ik had nu mayonaise met chilisaus erbij geserveerd, maar neem gerust een sausje dat je zelf lekker vindt.

Ingrediënten

  • - 2 kipfilets
  • - 500 ml water
  • - 1 bouillonblokje kip
  • Voorde ragout:
  • - 30 gr bloem
  • - 30 gr boter
  • - 250 ml koude kippenbouillon (van een bouillonblokje)
  • - Verse peterselie, gehakt
  • - 1 tl mosterd
  • - Zout en peper
  • Voor het paneren:
  • - 1 pakje paneermeel
  • - 2 eieren, losgeklopt met 1 el melk

Werkwijze

Stap1

Kook de kipfilet in water met het bouillonblokje gaar en snijd in hele kleine stukjes. Je kunt ervoor kiezen om het fijn te malen, maar ik vind dat zelf niet zo lekker. Maak de ragout door de boter in een pannetje te smelten. Voeg de bloem toe en zet het vuur laag. Blijf roeren en bak dit mengsel voor 2 minuten. Voeg de koude kippenbouillon toe en roer goed. Breng al roerend aan de kook. Je ziet dat het langzaam dikker wordt. Kook nog even al roerend door en breng op smaak met zout en peper.

Stap2

Meng de ragout met de mosterd, peterselie en de kip en proef of er nog zout en peper bij moet. Laat dit mengsel minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Zet ondertussen de eieren en paneermeel klaar. Verdeel de paneermeel over een klein kommetje en een groot bord.

Stap3

Rol bolletjes ter grootte van een walnoot en rol door paneermeel, dan door het eimengsel en weer paneermeel. Vorm ze tot mooie ronde balletjes. Leg ze dan in de koelkast tot je ze gaat bakken.

Stap4

Voor het bakken verhit je een fles olie in een pan. Je kunt controleren of de olie heet genoeg is door er de steel van een houten lepel in te steken. Als er meteen bubbeltjes omheen ontstaan is de olie heet genoeg. Frituur ze een paar minuten tot ze goudbruin zijn.

 

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

  • Erg verrassende frisse zomerse watermeloen shake

    Erg verrassende frisse watermeloen shake

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.