Heerlijke aardappeltjes uit de oven

2006-05-27

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 12
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

12 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Pizza tonijn en mozzarella

    Pizza tonijn en mozzarella Recept

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Middelgrote vastkokende aardappels (je moet zelf even kijken hoeveel)
    (Zee)zout
    Versgemalen zwarte peper
    1 tl paprikapoeder
    Olijfolie
    1 bekertje Crème fraîche
    Halve el dille (bij kruiden in de supermarkt te vinden)

Method

Step 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Borstel de aardappels schoon (dus niet schillen!) en droog ze af. Snijd ze in de lengte doormidden.

Smeer het schilgedeelte in met olijfolie en leg ze aardappels met snijvlak naar boven op een bakplaatmet bakpapier. Meng 2 el olijfolie met de paprikapoeder en smeer hiermee het snijvlak in.

Bestrooi met zout en peper en doe ze voor 30-40 minuten in de oven (of tot ze gaar zijn). Meng ondertussen de creme fraiche met de dille en serveer dit bij de aardappeltjes.

Lekker met gebraden kip of vlees en een salade.

Comments (15)

  1. posted by nour on 27-05-2006

    ik ben gek op aardappels uit oven en ze zijn niet zo vet

  2. posted by hind on 30-05-2006

    Kom ik weer met mijn zielige vragen, maar kan je het schilletje daarna opeten? Of pel je dat er zeg maar af en leg je dat opzij???

    Bedankt

  3. posted by ellouisa on 30-05-2006

    haha nee die eetje gewoon op (tenminste ik wel, het hoeft niet natuurlijk).

  4. posted by hind on 30-05-2006

    Oke, bedankt hoor. Ik dacht beter vragen en het goed doen, dan dat ik maar wat doe.

  5. posted by ellouisa on 30-05-2006

    idd heb je gelijk in!

  6. posted by Rahma on 30-05-2006

    ze zijn heerlijk ik maak ze ook vaak, ik doe er meestal ook knoflook bij is echt jammie jammie

  7. posted by Rzinia on 27-06-2006

    kun je ook gewone zwarte pepper bij doen. dus niet versgemalen?

  8. posted by Rzinia on 27-06-2006

    kun je ook gewone zwarte pepper bij doen. dus niet versgemalen?

  9. posted by ellouisa on 28-06-2006

    sorry ik zag je bericht nu pas, je kan ook gewone pepeer nemen hoor. Ik gebruik ook gewone, maar versgemalen smaakt nog lekkerder.

  10. posted by Rzinia on 10-07-2006

    ik wil ze graag als bijgerecht maken voor bij de barbaque. kun je ze dan gewoon in folie doen en ff opwarmen of warmhouden op de barbaque?

  11. posted by Rzinia on 10-07-2006

    bedoel barbacue

  12. posted by ellouisa on 11-07-2006

    hoi meid, sorry ik zag je bericht nu pas. Ja je kan ze warm houden in folie.

  13. posted by miss france on 18-09-2006

    jeps heb ze gemaakt en ze smaken goed weer wat variatie, altijd maar friet en aardappelpuree, thanks

  14. posted by Ilhame on 09-11-2006

    Als ik weinig of minder tijd heb.. dan kook ik ze eerst halfgaar in het water en leg ze dan pas in de oven. Daardoor zijn ze heeeel zacht van binnen en krokant van buiten.

  15. posted by Amifati on 27-10-2008

    ik ga zezekker proberen ze zien er lekker uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.