Hazelnootmaantjes met chocolade

2006-05-12
  • Servings: Ongeveer 35-40 stuks

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 14
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

14 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

  • Marmer muffins

    Marmer muffins

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 150 gr boter
    100 gr hazelnoten
    90 gr bruine basterdsuiker
    185 gr bloem
    100 gr gesmolten pure chocolade
    2 el zonnebloemolie

Method

Step 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en leg de hazelnoten op een bakplaat met bakpapier. Rooster ze ongeveer 5 minuten en doe ze dan in een schone theedoek. Goed wrijven zodat de meeste schilletjes eraf komen (hoeft er niet allemaal af). Laat ze daarna afkoelen. Mix boter en suiker tot een crème. Maal de hazelnoten fijn en mix ze door het beslag. Voeg dan de gezeefde bloem toe en kneed het tot een zacht deeg (het is een soort zanddeeg, maar dan iets donkerder door de bruine suiker en hazelnootschilletjes). Maak van het deeg bolletjes en vorm die tot maantjes. Bak ze 20 minuten in de oven en laat ze goed afkoelen. Smelt ondertussen de chocolade met de olie en dompel hier de afgekoelde koekjes met de uiteinden in. Laat dan de choco hard worden in de koelkast.

Comments (10)

  1. posted by fatema on 12-05-2006

    heey meid ik heb een vraagje kan je ook gewoon suiker gebruiken??

  2. posted by MADAME CUISINE on 12-05-2006

    door de basterdsuiker worden ze juist donker, en de smaak van basterdsuiker si ook net anders dan de gewone suiker

  3. posted by ellouisa on 13-05-2006

    bedankt voor het antwoorden madame cuisine 😉 dat is idd zo. je kan ook andere suiker gebruiken, maar hij wordt dan iets anders…

  4. posted by fatema on 13-05-2006

    dankjewel dames

  5. posted by sabrinake on 16-09-2006

    heey,wie kan mij zeggen wat bruine basterdsuiker is en waar ik het kan kopen.alvast bedankt

  6. posted by 311276 on 22-10-2006

    hoi ellouisa ik heb deze koekjes gemaakt maar ze zijn mislukt. Toen ze eenmaal in de oven zaten werden ze plat, terwijl die van jou er een beetje bol uitzien. Vervolgens toen ze afgekoeld waren dompelde ze ik in de chocolade maar toen die hard was geworden wilden ze niet meer van het bord loskomen en toen ik ze wilde oppakken gingen ze breken. weet jij hoe dit komt?

  7. posted by sihamkleuter on 22-10-2006

    hee 311276, als je ies in chocolade dompelt, moet je het altijd op bakpapier meerleggen, want d echocolade wordt hard tegen het bord, en dan krijg je het inderdada niet meer vanaf

  8. posted by ellouisa on 22-10-2006

    bruine bastersdsuiker koop je in de supermarkt, het staat bij de gewone suiker.

  9. posted by ellouisa on 22-10-2006

    hoi 311276 heb je er soms bakpoeder bij gedaan? Dan gaan ze uitlopen en worden ze plat namelijk. Misschien dat het daaraan ligt.
    En idd zoals sihamkleuter zegt, moet je als je het in chocolade hebt gedompeld op bakpapier of aluminiumfolie leggen/ Het wordt namelijk hard en dan gaat het plakken. Alumiuniumfolie of bakpapier krijg je er makkelijk af en een bord niet.

  10. posted by moslima1997 on 07-04-2009

    woow is het in 2006 gemaakt en nu is het al 2009 hahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.