Harira met bruine linzen

2005-10-04
  • Servings: 1
  • Prep Time: 15:05 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.2 / 5)

4.2 5 20
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

20 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Erg verrassende frisse zomerse watermeloen shake

    Erg verrassende frisse watermeloen shake

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 200 g bruine linzen
    500 g lamsbout zonder been
    1 ui
    750 g tomaten of 2 blikjes gepelde tomaten (nettogewicht 400 g)
    3 eetlepels olie
    2 theelepels vers gemalen zwarte peper
    2 theelepels paprikapoeder
    1 envelopje saffraandraadjes
    zout
    8 eetlepels fijngeknipte peterselie
    1 eetlepel fijngeknipte verse koriander
    4 eetlepels fijngeknipte bladselderij
    1 bouillontablet
    1 blikje tomatenpuree
    500 g fijne vermicelli
    eventueel 1 blikje kikkererwten van circa 400 g
    circa 100 g bloem

Method

Step 1

Was de linzen, laat ze tijdens de voorbereiding even in koud water weken.

Snijd het vlees in stukken. Pel en snipper de ui. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.

Schenk de olie in een grote soeppan en bak hierin op hoog vuur het vlees met de ui, peper, paprikapoeder, saffraan en wat zout circa 5 minuten. Voeg de tomaten, de koriander, de peterselie, de bladselderij, de (afgegoten) linzen, het bouillontablet en ruim 2 liter water toe.

Breng het vocht aan de kook en laat de soep zachtjes 1 - 1¼ uur koken tot het vlees en de linzen gaar zijn. Voeg de tomatenpuree en de vermicelli toe.

Maak van de bloem en ¼ liter water een papje en bind hiermee al roerend de soep.

Laat de soep nog 5 minuten koken. (Desgewenst met de kikkererwten.)

Proef of er zout of peper bij moet.

Serveer met Marokkaans brood.

 

Comment (1)

  1. posted by Ilhame on 12-11-2006

    Ik ga het proberen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.