Marokkaanse Harira

2013-04-03
  • Servings: 1
  • Prep Time: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 7
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

7 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Erg verrassende frisse zomerse watermeloen shake

    Erg verrassende frisse watermeloen shake

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

Harira is de nationale Marokkaanse soep. Het is een gebonden, rijk gevulde soep met als belangrijkste ingrediënten: tomaten, kikkererwten, linzen en selderij.

Ingredients

  • - 1 wortel
    - 2 uien
    - 1 bosje bladpeterselie
    - beetje prei
    - een blik gehakte tomaten
    - glaasje rode linzen
    - Vermicelli
    - gehaktballetjes/ beetje vlees
    - 2 bouillonblokjes ( Maggie )
    - 1 pakje honig tomatensoep
    - meel
    - water
    kruiden:
    - zwarte peper,
    - komijnpoeder,
    - gember,
    - paprikapoeder,
    - saffraan

Method

Step 1

Wortel, prei en uien in keukenmachine mixen. Niet al te fijn.

Doe er later de peterselie bij. Tomaten apart mixen.

Olijfolie in de pan doen, vlees en gehakt bakken. Zout toevoegen. Dan de mix van wortel, ui en prei erbij. Even mee bakken. Dan de tomaten en als laatst de kruiden en bouillon.

Water toevoegen ca 5 liter, als het water kookt de linzen erbij en vermicellisoep op het allerlaatst. Van het meel een papje maken en dit al roerend toevoegen. Even doorkoken en dan..

smakelijk!

Er zijn verschillende versies op deze site:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.