Groentelasagne Rol
2018-02-13- Cuisine: Italiaanse
- Course: Bijgerecht
- Skill Level: Normaal
-
Toevoegen aan favorieten
- Yield: 2 bakplaten
- Servings: 10 personen
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 55m
- Ready In: 1:30 h
Average Member Rating
(5 / 5)
1 People rated this recipe
Related Recipes:
Het recept van Groentelasagne rol. De hoeveelheid is voor 2 bakplaten voor 10 personen als bijgerecht, is ruim voldoende. Rol het ook rap op als het nog warm is. Het recept heb ik laatst op een filmpje gezien op Google. Ik heb het een beetje aangepast naar mijn smaak.
Ingredients
- - Kom frietaardappels geschild
- - Gemalen mozzarella kaas 1 pakje
- - 100 ml room
- Vulling
- - 500 gr gehakt
- - 1 ui fijngesneden
- - Busje peterselie fijngesneden
- - 1 theelepel paprikapoeder
- - 1 theelepel komijn
- - 1 theelepel zwarte peper
- - 1 koffielepel zout
- - 50 ml olijfolie
- Spinaziericottamix
- - 400 gr spinazie
- - 500 gr ricotta kaas
- - 2 knoflookteentjes uitgeperst
- - 1 eetlepel olijfolie
- - 1 koffielepel zout
- - 1 theelepel komijn.
Method
Step 1
Gehakt en ui bakken in olijfolie 20 min. Daar alle kruiden bijdoen en peterselie.
Step 2
1 eetlepel olie in pan daar de spinazie op hoog vuur bakken met look 5 min,
Kruiden erbij doen, beetje afkoelen en mengen met ricotta.
Step 3
Aardappels met mandolin (als je dit niet hebt, gewoon met een mes ) in fijne schijfjes snijden.
Je neemt 2 platte bakplaten daarop bakpapier, bestrooi met kaas daarop schijfjes aardappels ( zie foto)
volledig vullen daarop opnieuw gemalen kaas en besproei met behulp van je handen daar 50 ml room over.
Doe in voorverwarmde oven op 175 gr +/_ 15 min voel aan zijkant aardappels moeten gaar zijn.
Step 4
Doe helft van spinaziericotta mix daarop smeer die erop, dan de helft van gehakt erop doen (zie foto)
Step 5
je neemt beide hoeken van bakpapier en begint te rollen met behulp van bakpapier leg de naad vanonder
Step 6
bestrooi vanboven met beetje gemalen mozzarella
Laat nog 15 min gratineren in oven.