Griesmeelcake met vanillevla
2018-03-06- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Dessert, Ontbijt
- Skill Level: Erg simpel
-
Toevoegen aan favorieten
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 1:05 h
- Ready In: 1:20 h
Average Member Rating
(2.8 / 5)
10 People rated this recipe
Related Recipes:
Griesmeelcake smaakt lekker zacht en luchtig met smaak van vanille. Heerlijk met een glaasje Marokkaanse thee.
Ingredients
- - 500 gr fijne griesmeel
- - 1 liter volle vanillevla (geen light gebruiken)
- - 200 ml olie
- - 150 gr suiker (als je graag heel zoet hebt mag ook 200 gr )
- - 4 ei
- - 2 zakjes bakpoeder (30 gr)
- - 1 zakje vanillesuiker
- - Snufje zout
- - Beetje amandelschaafsel
- - Abrikozenjam
Method
Step 1
Oven voorverwarmen op 175 gr.
Ei, suiker, zout, vanillesuiker 5 min kloppen, olie erbij kloppen. Daarna vanillevla erbij kloppen, vervolgens gezeefde bakpoeder bijkloppen. Griesmeel bijmengen.
Step 2
Bakvorm van 26 cm bekleden met bakpapier en beslag ingieten. Bestrooi bovenkant met amandelschaafsel en bak eerst 20 min op 175 gr dan verlagen naar 160 gr +/_ 40 a 45 min tot satéstokje er droog uitkomt zet oven uit en laat nog 30 min in oven staan binnenkant moet goed gaar zijn .
Step 3
Haal uit vorm leg op rooster besmeer bovenkant met abrikozenjam, je kan ook besmeren met honing ❤