Griesmeelcake met vanillevla

2018-03-06
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 1:05 h
  • Ready In: 1:20 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (2.8 / 5)

2.8 5 10
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

10 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

Griesmeelcake smaakt lekker zacht en luchtig met smaak van vanille. Heerlijk met een glaasje Marokkaanse thee.

Ingredients

  • Griesmeelcake met vanillevla ingrediënten
  • - 500 gr fijne griesmeel
  • - 1 liter volle vanillevla (geen light gebruiken)
  • - 200 ml olie
  • - 150 gr suiker (als je graag heel zoet hebt mag ook 200 gr )
  • - 4 ei
  • - 2 zakjes bakpoeder (30 gr)
  • - 1 zakje vanillesuiker
  • - Snufje zout
  • - Beetje amandelschaafsel
  • - Abrikozenjam

Method

Step 1

Oven voorverwarmen op 175 gr.

Ei, suiker, zout, vanillesuiker 5 min kloppen, olie erbij kloppen. Daarna vanillevla erbij kloppen, vervolgens gezeefde bakpoeder bijkloppen. Griesmeel bijmengen.

Step 2

Bakvorm van 26 cm bekleden met bakpapier en beslag ingieten. Bestrooi bovenkant met amandelschaafsel en bak eerst 20 min op 175 gr dan verlagen naar 160 gr +/_ 40 a 45 min tot satéstokje er droog uitkomt zet oven uit en laat nog 30 min in oven staan binnenkant moet goed gaar zijn .

Step 3

Haal uit vorm leg op rooster besmeer bovenkant met abrikozenjam, je kan ook besmeren met honing ❤

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.