Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

2016-10-05
  • Yield: 8 repen
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 20m
  • Ready In: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

Met dit recept maak je voortaan makkelijk zelf mueslirepen. Een gezonde snack uit eigen keuken voor tussendoor. De mueslirepen kun je gemakkelijk invriezen. Het is een heerlijk en verantwoord tussendoortje.

Muesli kent een aantal varianten: zo is er een krokante variant met een suikerlaagje (ook wel cruesli genoemd naar de merknaam van de eerste krokante muesli), en zijn er verschillende mengsels, bijvoorbeeld met chocolade of met gedroogd fruit.

Ingredients

  • Nodig voor ongeveer 8 repen:
  • 60 gram havermout
  • 50 gram muesli
  • 75 gram gedroogd fruit (je kunt allerlei gedroogd fruit gebruiken dat je lekker vind. Ik heb hier dadels, rozijnen en abrikoos gebruikt)
  • 25 gram noten (Je kunt alle noten gebruiken die je lekker vind. Ik gebruikte amandelen, walnoten, zonnebloempitten en hazelnoot)
  • 5 gram lijnzaad
  • 5 gram chiazaad
  • 10 gram pompoenzaad
  • 1 eiwit
  • 50 ml melk

Method

Step 1

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Step 2

Begin met het hakken van de noten en snij de gedroogd fruit in stukjes. Doe dit in een bak en voeg hierbij de rest van de ingrediënten. Roer het goed door elkaar en zorg ervoor dat het een plakkerige massa wordt. Als het niet plakkerig is voeg je er nog wat melk bij. Verdeel de massa op een bakplaat en druk het goed aan.

Step 3

Bak het 20 minuten in de oven en laat het daarna goed afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.