Gezonde bulgur salade met tonijn – eigen recept

2018-01-05
  • Servings: 2 personen
  • Cook Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Ik was van plan om Taboulé (een midden-oosten gerecht) te maken. Omdat in de Taboulé verse peterselie gebruikt wordt en mijn man hier niet van houdt, heb ik een andere recept bedacht. Het is uiteindelijk een gezonde bulgur salade geworden.

Ingredients

  • - 100 gram burgul
  • - Half blikje tonijn
  • - Een klein stukje fijngesneden komkommer
  • - Beetje gesneden veldsla
  • - Een scheutje olijfolie
  • - Citroen sap
  • - beetje zout
  • - 4 fijn gesneden bosuitjes
  • Versiering: (je kan het ook op eigen manier doen)
  • - Geraspte wortel
  • - Radijs
  • - Zwarte en groene olijfjes
  • - Veldsla

Method

Step 1

In gekookt water laat je half glas (100 g) bulgur ongeveer één uur weken (ongeveer 1 cm boven het niveau van de bulgur).

Bulgur is eigenlijk al gekookt. Het enige wat je moet doen, is de tarwe laten weken. Let wel op: er bestaan verschillende variëteiten. Grove bulgur moet wel een uur of twee weken. Fijne bulgur is misschien al in een half uur gezwollen.

Step 2

Vervolgens laat je de bulgur goed uitlekken. Meng in een schaal de burgul goed met tonijn, fijn gesneden stukje komkommer, bosuitjes, olijfolie, citroensap en zout.

Step 3

Wat betreft de versieren, je kan het op jouw eigen manier doen. Zie foto hoe ik dit gedaan heb.

Eet smakelijk en besaha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.