Gezonde amandel-dadelmelk

2008-09-03
  • Porties : 5
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 1 l melk
    - 150 g amandelen
    - 6 dadels (ontpit)
    - suiker naar smaak

Werkwijze

Stap1

Pureer alle ingrediënten in een blender. Zeef de massa en serveer de amandel-dadelmelk gekoeld.

Serveer de melk in hoge longdrinkglazen.

Tip: Als de melk te dik of te dun is kunnen de hoeveelheden van de amandelen en dadels verlaagd of verhoogd worden.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 14
Beoordeel dit recept

14 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Ja
  • Dieet

    Ja
  • Gluten

    Ja
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (8)

  1. Geplaatst door Oumyousra aan 15-09-2008

    ziet er lekker uit….ga het inshaAllah vandaag proberen

  2. Geplaatst door lella couzina aan 17-09-2008

    ik maak het ook vaak en het is echt heerlijk,alleen ik doe er nooit suiker bij want het is al zoet door die dadels.

  3. Geplaatst door aichaatje aan 28-09-2008

    het drankje was super lekker. dank je

  4. Geplaatst door Kbida aan 05-10-2008

    Graag gedaan.

  5. Geplaatst door Chafa1319 aan 06-09-2009

    Hallo allemaal,ik ga die amandel-dadelmelk uitproberen,maar moeten die amandelen mét of zonder schil?

  6. Geplaatst door culinaire ramp aan 15-09-2009

    Met schil of zonder schil.. het is eigenlijk gelijk. als je de amandelen met schil neemt, dan is je shake ietsje donkerder. Qua smaak geeft het echter niet zoveel verschil.
    Lekkere milkshake trouwens!

  7. Geplaatst door onbekend aan 19-08-2010

    heerlijk! ik ga het vandaag maken x

  8. Geplaatst door bahija aan 21-07-2012

    ik ga het vandaag maken voor el fatoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.