Gekleurde maizenakoekjes met choco

2006-06-18
  • Servings: 40

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.6 / 5)

4.6 5 30
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

30 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

  • Marmer muffins

    Marmer muffins

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 70 gr zachte roomboter
    1 ei
    70 gr suiker
    1 zakje vanillesuiker
    125 gr maizena
    90 gr bloem
    Halve tl bakpoeder
    Kleurstof naar keuze
    1 tl mazhar
    Voor de garnering:
    400 gr witte chocolade
    50 gr pure chocolade
    6 el olie

Method

Step 1

Roer de zachte boter met de suiker, vanillesuiker, mazhar en het ei goed door elkaar. Voeg de maizena toe en meng het goed. Bloem zeven met bakpoeder en beetje bij beetje toevoegen tot je een mooi deeg krijgt. De kleurstof erbij en erdoor mengen zodat een egale kleur ontstaat. Rol het uit en steek met een dop rondjes eruit (ik heb de dop van mijn potje met kaneel gebruikt). Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze 10 minuutjes op 150 graden. Laat ze na het bakken afkoelen.
Smelt ondertussen de witte chocolade au-bain-marie met 3 el olie en dompel hier de koekjes in. Laat ze op bakpapier in de koelkast hard worden. Smelt ondertussen de pure chocolade met de rest van de olie en roer het goed door (als het te dik is, nog wat olie erbij). Neem een theelepeltje en maak zigzaggende bewegingen boven de koekjes zodat streepjes ontstaan. Laat dit hard worden.

Comments (27)

  1. posted by mashallah on 18-06-2006

    oh heerlijk zien ze eruit,zonde om op te eten.ik ga ze inshallah binnen kort proberen.bedankt

  2. posted by sami on 18-06-2006

    hoi hoi ikheb een vraag was dat geboortefeest zaterdag 17 juni op school zaal .of niet zp iets heb ik ook gegeten die dag op het geboorte feest daarom vraag ik het .

  3. posted by ellouisa on 19-06-2006

    nee het moet nog gehouden worden, aanstaande zaterdag

  4. posted by moslima on 22-06-2006

    mashallah meid zien er heel mooi en heerlijk uit.

  5. posted by asi on 30-06-2006

    hoi meid. kan het ook zonder kleurstof omdat ik wil voor trouwfeest van mijn buurvrouw maken. besleme.

  6. posted by ellouisa on 03-07-2006

    ja hoor je kan het zonder kleurstof maken, maar met is juist net even apart. Bij mij hadden sommige nooit kleurstof gebruikt en vroegen allemaal hoe ik het zo roze kreeg.

  7. posted by gelderse on 05-08-2006

    Ik heb ze gisteren gemaakt. Alleen wel in een hartjesvorm. Mijn man valt s’avonds aan vraagt ie in welke winkel heb je ze gekocht. Zijn lekker moet je vaker kopen.hahahahahah

  8. posted by ellouisa on 05-08-2006

    😉 hihi dat is een goeie! Ja ze zien er leuk uit en zijn lekker 🙂

  9. posted by **noura** on 29-09-2006

    Hoihoi

    Uhmmm, wat is mazhar???
    Ben nog niet zo’n keukenprinses maar wil het graag worden insha’Allah.

    Groetjes van Noura

  10. posted by libeluli on 29-09-2006

    mazhar is rozewater en azahar is oranjebloezemwater, teminste dat is mij zo geleerd (ik dacht eerst dat rozenwater ma´ward was en oranjebloesemwater mazhr)… ik hoop dat de echte kenners het onderscheid kunnen uitleggen
    xxxx libeluli

  11. posted by ellouisa on 30-09-2006

    oh ik heb het altijd andersom geleerd en in marokko noemden ze het ook zo….(dus mazhar oranjebloesemwater en azahar rozenwater)

  12. posted by **noura** on 30-09-2006

    Ik vindt oranjebloezemwater lekerder dus dat gebruik ik dan maar. Handig trouwens dat ze daar in Marokko zo’n kort woordje voor hebben want bij het nederlandse woord struikel ik zowat over m’n tong 😉

  13. posted by hanann on 24-10-2006

    deze zijn zo lekker me zoontje kon er gewoon niet van af blijven jullie moeten ze zeker uitproberen

  14. posted by amina12 on 25-10-2006

    het ziet der heerlijk ik ga het inschallah uit proberen eid-mubrak

  15. posted by ellouisa on 26-10-2006

    Bedankt lieverds!Jij ook mabrouk el aid amina!

  16. posted by Zahraa on 14-11-2006

    Salam, Ik wil deze koekjes gaan proberen voor een sbou3 komend weekend insha Allah. Hoe dik moet het deeg ongeveer uitgerold worden?
    (deze koekjes doen me denken aan (Argentijnse “Alfajores” ook heel lekker dan maak je hele dunne koekjes en plak je ze op elkaar met gecaramaliseerde Nestle en dompel je ze in chocolade). Bedankt.

  17. posted by ellouisa on 15-11-2006

    Salaam zahra, je moet het uitrollen tot ongeveer een halve cm dik denk ik….

  18. posted by najou on 28-12-2006

    he ellouisa ik heb deze koekjes gemaakt en heb een vraag waarom worden ze zo hard ik heb precies zoals het recept gemaakt maar toch hard zijn ze geworden

  19. posted by ellouisa on 31-12-2006

    hoi najou, ik zou het niet weten, ze horen heel licht en luchtig te zijn…. Heb je misschien te veel bloem erbij gedaan???

  20. posted by zinaatje on 29-09-2008

    hoi ellouisa, het ziet er heerlijk uit en apart inderdaad. Kan ik die kleurstof overal halen?

  21. posted by sadiye on 03-10-2008

    wat is mazhar eigenlijk??

  22. posted by bloemetje* on 26-10-2008

    Mazhar is de Arabiche benaming voor oranjebloezemwater.

  23. posted by najelm on 02-12-2008

    ik heb die koekjes gemaakt en het is echt heeel lekker en heel snel gedaan
    Ellouisa, hartelijk bedankt voor je recept! Een echt aanrader!!
    xxxvanuit Belgie

  24. posted by keukendiva on 07-09-2010

    ze zijn verukkelijk die koekjes, ik heb ze gisteren gemaakt ze zijn goed gelukt.
    zeker een aanrader!

  25. posted by sadiye on 09-02-2011

    ik wil deze koekjes maken in hartjes vorm 😉

  26. posted by sadiye on 11-02-2011

    en deze ga ik morgen maken ik ga een doos gemixte koekjes maken van alles en nog wat hahahaha

  27. posted by sadiye on 13-02-2011

    ik heb deze gemaakt en ze zijn echt heel lekker ik heb met witte chocolade omheen endaarna nutella heb ik in het midden gemixt endan 1 walnoot op gedrukt en kokosnoot overheen gedaan ziet er heel sgattig uit bedankt voor het receptje ze zijn al op hahahaha 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.