Gefrituurde garnaalballetjes

2005-10-05
  • Servings: 1
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Kipbriwat - filodriehoekjes met kipvulling

    Kipbriwat – filodriehoekjes met kipvulling

  • Halal Brabantse worstenbroodjes een Hollands recept

    Halal Brabantse worstenbroodjes een Hollands recept

  • Tonijnrolletjes zoo simpel maar super lekker

    Tonijnrolletjes recept zoo simpel maar super lekker

  • Mijn Bamischijfjes zonder e-nummers met veel groenten

    Mijn Bamischijfjes zonder e-nummers met veel groenten

  • Mini broccoli taartjes - quiches van 12 cm met room

    Mini broccoli taartjes – quiches van 12 cm met room

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • -12 sneetjes oudbakken witbrood
    - 500 gr rauwe reuzengarnalen, gepeld
    - 6 waterkastanjes, uitgelekt en fijngehakt
    - 1 tl suiker
    - 1/2 tl zout
    - 2 tl maizena
    - 1 tl vetsin
    - 1/2 tl sojasaus
    - 1 tl sesamolie
    - olie om te frituren

Method

Step 1

Verwijder de korsten van het brood. Snij het brood in blokjes van ongeveer 6 mm, leg ze naast elkaar op een bakplaat en laat ze op kamertemperatuur uitdrogen.

Plet de garnalen met de platte kant van een hakmes en hak de garnalen dan fijn. Meng de garnalen met de waterkastanjes in een kom en schep er suiker, zout, maizena, sesamolie, vetsin en sojasaus door.

Dek de kom af en zet hem voor 30 minuten in de koelkast. Rol 1 eetlepel van het garnalen megsel door de blokjes brood. Maak op dezelfde manier balletjes met de rest van het garnalen mengsel.

Verhit de olie op 190 graden. Doe de garnalenballetjes in porties in de hete olie en frituur ze 1 tot 2 minuten goudbruin.

Schep ze met een schuimspaan uit en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveer warm en geef er zoet zure saus bij.

Comments (3)

  1. posted by sihamkleuter on 05-10-2005

    nog meer chinees/indonesische recepten majmmie!!!

  2. posted by sushimoon on 05-10-2005

    o ben jij het! hahaha

  3. posted by miss france on 11-10-2005

    hmmm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.