Gebakken sardines gevuld met spinazie

2011-02-28
  • Porties : 4
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Dit heb je nodig:
    1 kilo sardines;
    5 eetlepels gehakte spinazie;
    3 eetlepels gemengde gehakte verse koriander en platte peterselie;
    1 koffielepel paprikapoeder;
    1 koffielepel komijnpoeder;
    1/2 koffielepel zwarte peper;
    zout naar smaak'
    3 fijngehakte teentjes knoflook;
    2 eetlepels olijfolie;
    het sap van 1 citroen;
    bloem.

Werkwijze

Stap1

Verwijder de koppen en ingewanden van de sardines en was ze goed. Maak de charmoulavulling: vermeng de gehakte verse koriander/platte peterselie met de specerijen, de olijfolie, het citroensap, de fijngehakte knoflooktenen en de gehakte spinazie.

Leg één opengeklapte sardine met de rugzijde naar beneden plat neer en schep er een lepel van de charmoulavulling op. Leg daarbovenop een opengeklapte sardine met de rugzijde naar boven en druk een beetje aan zodat er een "pakketje" ontstaat.

Haal de gevulde sardines aan beide zijden door de bloem en bak ze bruin en krokant in hete zonnebloemolie. Laat goed uitlekken op keukenpapier. Dien op met daarbij Marokkaans brood en diverse salades.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.8 / 5)

4.8 5 8
Beoordeel dit recept

8 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.