Heerlijke Flensjes met poedersuiker of honing voor de kids
2009-10-13- Cuisine: Amerikaanse, Franse
- Course: Dessert, Lunch, Ontbijt
- Skill Level: Erg simpel
-
Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(4.5 / 5)
15 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Flensjes zijn eigenlijk dunne pannenkoeken. De Franse crêpe is een flensje, een dun soort pannenkoek, zoals in crêpe suzette. Vooral in Limousin, Bretagne en het noorden van Frankrijk bestaat er een rijke traditie van pannenkoeken, galettes en tourtous.
Het verschil tussen flensjes en crêpes? Een flensje is iets dikker, een crêpe is delicaat dun.
Ingredients
- - 100 gram bloem
- - 2,5dl melk
- - 1ei
- - 30 gram boter
- - snufje zout
- - 1 eetlepel suiker
Method
Step 1
Zeef de bloem in een kom en voeg er zout bij en suiker roer de ei er bij en beetje bij beetje de melk klop met een garde tot dat het glad beslag is smelt de boter in een pannetje en doe het dan in de beslagroer het goed door en dan laat je het een uur rusten.
Step 2
Doe dan een beetje je boter in een koekepan als het heet is doe dan een beetje beslag in en bak het bruin aan beide kanten bij de vogende flensjes hoef je geen boter in het pannetje te doen alleen de eerste keer moet zo wel voldoende zijn je pannetje
(moet natuurlijk wel antiebak zijn)
kinderen vinden het heerlijk met poedersuiker of honing. Je kan het ook met ijs serveeren
TIP: Je kunt de flensjes 1-2 dagen van tevoren bakken. Stapel ze op een bord met velletjes bakpapier ertussen. Zet ze afgedekt met plasticfolie in de koelkast. Evt. kun je ze ook invriezen en zo een maand bewaren. Laat ze dan een nacht van tevoren ontdooien in de koelkast.
eetsmakelijk