Flan

2005-11-18
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.2 / 5)

4.2 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Vermicelli seffa als nagerecht

    Vermicelli seffa als nagerecht

  • Griesmeelcake met vanillevla

    Griesmeelcake met vanillevla

  • Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade

    Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade Recept

  • Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom Recept

    Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom Recept

  • Clafoutis van peren en frambozen

    Clafoutis van peren en frambozen

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Ingredienten
    100 gr kristalsuiker
    2 a 3 eetl. koud water
    6 eieren
    75 gr suiker
    2 pakjes vanillesuiker
    half liter melk

Method

Step 1

Smelt 100 gr kristalsuiker in een koekepan met dikke bodem laat het bruin worden. Wanneer de helft ervan schuimt 2 of 3 eetl. koud water eraan toevoegen en de massa in een cakevorm ( of andere metalen vorm) schenken en daarbij goed ronddraaien.

Nu 6 eieren los kloppen met 75 gr suiker, 2 pakjes vanillesuiker en half liter melk. Dit door een zeef in de cakevorm met Caramel gieten.

De vorm in een grotere vorm plaatsen met een laagje kokend water en dan in de oven 175 C en dit tegen de kook aanhouden 1 uur lang of tot de pudding middenin ook vast is geworden.

Als het water borrelend kookt wordt de pudding korrelig en dat is niet de bedoeling.

De vorm uit het water halen en zo laten afkoelen.

De pudding keren op een bord. De Caramel loopt er dan als een saus er vanaf.

Comments (4)

  1. posted by soumiariffia on 18-11-2005

    Hmmm ik vind het altijd zo lekker! Maar wist nooit hoe ik het moest maken.. Heel erg bedankt meid ga het morgen uitproberen!! Byebye

  2. posted by Bollebuik on 19-11-2005

    JazakieAllahoe Gayran !!!! 😀 Alleen ga ik er een chinees flanzakje toevoegen want dat was hetgeen mijn oom zeker niet kon laten 😀 Hoop hem hiermee te treffen!!!

  3. posted by Nacira on 19-11-2005

    Graag gedaan meid.
    Succes 😉

  4. posted by nawartje on 27-08-2009

    ik wist ook niet hoe je het moest maken ik ga het nu uitproberen! thx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.