Filodeeg met spinazie, kip en fetakaas

2005-10-17
  • Servings: 1
  • Prep Time: 20m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.4 / 5)

4.4 5 9
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

9 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients


  • - filodeeg
    - Spinazie
    - kip
    - Fetakaas
    - Tomaat
    - Kruiden
    - ui
    - ei
    - boter
    - Sesam

Method

Step 1

Haal de goedkoopste spinazie, dat is de enige spinazie die niet in blokjes te koop is, geen a la crème. Laat de spinazie in een pannetje smelten en giet het af.

Maak in een pannetje een sharmola (sausje) van tomatenstukjes, stukjes ui, peterselie, kruiden en sambal of hete peper. Voeg de spinazie erbij, en laat dit mengsel afkoelen.

Kipfilet koken in olie, kruiden en een beetje water. Kipfilet in kleine stukjes verdelen. Een ei in boter roeren (roerei) en dit door de stukjes kip roeren met peterselie

Smelt de boter. De filliodeeg  uit elkaar halen, 2 velletjes op een bakplaat bestrijken met boter en weer een velletje erop, weer bestrijken en dit herhalen. Zorg ervoor dat het niet een ronde vorm wordt maar vierkant. Bestrijk het deeg met de spinazie, dan de kip en vervolgens verkruimel je fetakaas erover. De bovenkant weer met filliodeeg bedekken en met boter besmeren, niet vergeten de velletjes steeds met boter te besmeren.

In de oven plaatsen met eerst aluminiumfolie erop en na ongeveer 20 min. eraf halen. Als het bijna gaar is bestrooien met sesam.

Je kan ook de kip weglaten en alleen spinazie en fetakaas gebruiken

Comments (8)

  1. posted by oemnizar on 17-10-2005

    Het ziet er heerlijk uit meid, baraka Allahoe fik.

  2. posted by Nacira on 17-10-2005

    Allah iebarek fiek, dank je wel!

  3. posted by loewie on 02-11-2005

    Ik hou niet van fetta kaas…is er ook een vervanger?? geiten room kaas bijv.?

  4. posted by MADAME CUISINE on 02-11-2005

    ja, hoor.
    Je kan het vervangen door een andere kaas.

  5. posted by sadiye on 07-09-2009

    allah allah wat ziet dat er lekker uit zeg 😀 😀 😀

  6. posted by Lalakifech on 14-03-2010

    waar kan ik die fillo deeg halen…?

  7. posted by sadiye on 18-01-2011

    in de supermarkt

  8. posted by pipi070 on 11-08-2012

    MMM ziet er echt lekkerr uiitt tbarke Allah 3lik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.