Filo amandelkoekjes

2010-02-24
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m

Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.9 / 5)

3.9 5 27
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

27 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Ingredients

  • Ingrediënten:
    pak filodeeg
    gesmolten boter voor de filodeeg
    amandelspijs
    eieren
    honing

Method

Step 1

Voor de vulling:
2 pakjes amandelspijs en een eitje samengemengd

Voor na het bakken warme honing.

Snijdt je de opgerolde filodeeg (dus dat het nog een rol is) in stukjes van elk 5 cm. Maar dit doe je niet in 1 x, tot je het eerste rolletje op hebt gemaakt, snij je de volgende rol van 5cm. Zodat het niet uitdroogt.

Je hebt dus een rolletje van 5 cm, die rol je uit, en die haal je per velletje door de pastamachine met de spaggetivorm. Dan krijg je dus sliertjes uit het velletje. Die leg je op een dienblad, besprenkel het goed met boter, pak de amandelspijsbolletje en rol het in de sliertjes van filodeeg. Je moet de sliertjes goed vet houden met de boter, zodat de slierten niet breken. En zo werk je ze allemaal af en bak ze mooi bruin in de oven op 150graden. En dan meteen in de honing dompelen.

Goed laten uitlekken in een vergiet, en daarna doe je ze in papierenvormpjes.

Comments (4)

  1. posted by hammoudi on 25-02-2010

    heey die is leuk die ken ik nog niet is het turks ik ga hem vogende week probeeren dan hoor je het van me!!!!!

  2. posted by salima1985 on 15-04-2011

    lijkt mij erg lekker maar je heb het echt ingewikkeld uitgelegt

  3. posted by shayma20 on 17-08-2011

    HOE snijd je die filodeeg snap het niet egt,

  4. posted by dina2012 on 17-08-2012

    Hoi! deze recepte slaat nergens op!! 2 pakjes amandelspijs !! ja wat is 2 pakjes? hoeveel gr is t? 1 ei toevoegen! mooi maar een hele ei of alleen t eiwit/eidoier?? kortom ik heb deze recept geprobeerd zoals beschreven, een drama!! ik heb een hele ei in mijn amandelspijs gedaan, alles balletjes gingen smelten in de oven en kreeg een groote massa in mijn oven vol met boter!! lekker! eet smakkelijk!
    Mijn advies : niet doen, zonder van je tijd en je geld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.