Falettes

2006-01-03
  • Servings: nooit genoeg
  • Prep Time: 0m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Pizza tonijn en mozzarella

    Pizza tonijn en mozzarella Recept

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 2 stukken schapenborst
    300gr snijbiet
    200gr spinazie
    50gr peterselie
    2 tenen look
    1 flinke ui
    100gr in melk geweekt brood
    100gr kalfsgehakt
    500gr lichtgerookt kippe-of eendevel
    200gr ui
    100gr wortelschijfjes
    witte wijn
    1/2 bol look,bouquet garni
    500gr gedroogde witte bonen
    100gr Brési (gerookt rundvlees)
    100gr gesnipperde tomaat
    eventueel lamsbouillon

Method

Step 1

Ontbeen 2 stukken schapenborst en wrijf ze in met grof algenzeezout en 4pepermengeling.

Hak 300gr snijbiet, 200gr spinazie, 50gr peterselie, 2 tenen look en 1 flinke ui.

Kneed dit door 100gr in melk geweekt brood en 100gr fijn kalfsgehakt met p&z .

Leg de stukken borst open op dungesneden plakken lichtgerookt vetspek(500gr), verdeel de farce over het vlees, rol het vlees eromheen en bind de rollade in het spek vast.

Bak de stukken met 200gr ui en 100gr plakjes wortel rondom bruin. Roer met witte wijn en braadvocht los en verdun het met (liefst schapen)bouillon.

Voeg een halve bol look en een bouquet garni toe en zet het vlees afgedekt 2 1/2uur in een middelwarme oven.

Week 500gr grote gedroogde witte bonen 2uur in ruim koud water en blancheer ze.

Fruit zachtjes 100gr gesnipperde ui met 100gr gesnipperde Auvergneham en 100gr gesnipperde tomaat

Voeg de bonen en 1 bouquet garni toe en gieter zoveel lamsbouillonbij dat de bonen onderstaan.

Kook ze met het deksel op de pan zachtjes in ca.1.1/2uur gaar.

Laat de nu ondertussen falettes even afkoelen;verwijder touw en lardeerspek.

Snijd de rollade in plakken.

Schep er het ingekookte en gezeefde braadjus over en dien de gare bonen appart op'.

Laat mij weten of dit lekker is ik heb het nog nooit klaargemaakt.
En als het je gesmaakt heeft laat het me ook weten heb nog recepten van toprestaurants.
U kan mij ook uitnodigen om te proeven uiteraard.

Comments (8)

  1. posted by ellouisa on 03-01-2006

    Ik denk niet dat dit erg geschikt is voor deze site, aangezien er vetspek en ham in zit (de meerderheid van de dames hier is islamitisch)

  2. posted by thierry on 03-01-2006

    Sorry,Ellouissa niet op gelet.
    Laten we het vetspek vervangen door kippe,of eendevel en de ham door Brési(gerookt rundsvlees).

  3. posted by thierry on 03-01-2006

    Heb het aangepast.

  4. posted by ellouisa on 03-01-2006

    Maakt niet uit hoor 🙂 Maar zijn deze producten ook te verkrijgen bij islamitische slagers? Ik heb het er namelijk nooit gezien??

  5. posted by thierry on 03-01-2006

    Dat ik het niet weet Ellouisa,ik dacht gewoon om iets aan de kleur en smaak bij te brengen.Hier ben ik een leek bij ons zijn niet zoveel Islams dat ik weet,maar je kan me gerust inwijden als je wilt mijn exuses als ik jou doelgroep heb misdaan ben niet gelovig maar sta open voor alles en iedereen.

  6. posted by ellouisa on 03-01-2006

    maakt niet uit hoor! Ik ben zelf ook geen moslima, maar een nederlandse 🙂 Ik weet er niet superveel vanaf, maar wel steeds meer onder andere door deze site.
    En je hoeft geen excuses aan te bieden hoor 😉 Maar plaats vooral meer recepten (zonder varkensvlees dan ;))

  7. posted by thierry on 03-01-2006

    Nog iets ik heb een zo eerlijk en zo authenthiek mogelijk recept gegeven.Eendevet kan je weglaten of druivenbladeren gebruiken.Het is de bedoeling om het vlees sappig te houden.
    Brési-of Bresoala is één van de Zwitserse kwaliteitsproducten van zuiver rundsvlees en redelijk verkrijgbaar bij uw buurtslager.

  8. posted by ellouisa on 04-01-2006

    Ok bedankt voor de tips! Maar ik denk niet dat de islamitische slagers het verkopen, en dat is toch de slager waar iedereen hier zijn inkopen doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.