Dubbele jamkoekjes

2005-11-15
  • Servings: Ongeveer 30 stuks de

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.7 / 5)

3.7 5 18
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

18 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

  • Marmer muffins

    Marmer muffins

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 350 gr bloem
    150 gr boter
    100 gr suiker
    1 zakje vanillesuiker
    Half zakje bakpoeder
    2 eieren
    Verder:
    4 el jam naar keuze
    3 el mazhar (oranjebloesemwater)
    Poedersuiker om te bestrooien

Method

Step 1

Mix boter en suiker tot een cremige massa, waarbij de suiker bijna is opgelost. Voeg de eieren en vanillesuiker toe en mix dit ook goed luchtig. Zeef dan bloem met bakpoeder erboven en kneed dit tot een zacht deeg dat niet meer aan je handen plakt.

Rol het uit en steek er vormpjes uit. Steek uit de helft van de vormpjes in het midden een klein rondje (met een flessendopje bijv.).

Bekleed bakplaten met bakpapier of vet ze in en bak de koekjes op 170 graden in 10-15 minuten. Laat ze wel licht van kleur.

Verwarm ondertussen in een pannetje de jam met de mazhar.

Als de koekjes gebakken zijn af laten koelen. Bestrijk een dicht koekje met wat jam en plak er een koekje met een gaatje bovenop.

Werk ze zo allemaal af en bestrooi ze met poedersuiker.

Ik heb ze twee keer gemaakt met gewoon rondjes en dat vond ik zo saai dus ik dacht ik neem deze keer een figuurtje. Maar die zijn er niet zo mooi uitgekomen helaas.

Comments (12)

  1. posted by Classy Lady on 16-11-2005

    Prachtig!

  2. posted by nadia on 20-11-2005

    nou deze zien er om op te eten uit

  3. posted by ellouisa on 20-11-2005

    šŸ˜€ tnx ladies

  4. posted by niwahoo on 07-05-2006

    weet je zeker dat ze lukken

  5. posted by ellouisa on 08-05-2006

    ja, anders zet ik ze niet neer. Ik ga geen onvolledige recepten plaatsen of recepten die mislukken. šŸ™‚

  6. posted by amientje on 26-11-2007

    maar moet je die mazhar ook gebruiken en wat is dat eigenlijk wand daar heb ik nooit van gehoord

  7. posted by Samira82 on 27-11-2007

    mazhar is oranjebloesemwater (sommigen zeggen dat het rozewater is)
    Je doet het gewoon bij de jam šŸ˜‰

  8. posted by jabbad on 28-09-2008

    ik heb die koekjes twee keer gemaakt en dat lukt heel goed

  9. posted by sadiye on 22-03-2009

    hmmm heerlijk

  10. posted by sadiye on 22-03-2009

    hoeveel cm moet het deeg zijn?

  11. posted by sadiye on 18-09-2009

    ik heb deze koekjes gisteren gemaakt en ze zijn echt verukkelijk lekker šŸ˜€

  12. posted by gewoonmezelf on 21-07-2013

    Weet iemand of je de oven moet voorverwarmen? Ik hoop op snel antwoord want ik wil ze maken voor el3ied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.