Doublettes

2005-11-12

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 11
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

11 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

  • Marmer muffins

    Marmer muffins

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 250 gr bloem
    170 gr zachte boter
    120 gr poedersuiker
    1 zakje vanillesuiker
    1 el cacao

Method

Step 1

Roer de boter tot een creme en voeg dan de gezeefde poedersuiker toe. Roer dit erdoor. Dan gezeefde bloem erbij en goed kneden tot je een mooi zacht deeg hebt.

Verdeel het in twee delen. Voeg aan het ene deel het zakje vanillesuiker toe en aan het andere deel de gezeefde cacao.

Maak van elk stuk deeg twee rollen van 2 cm dik . Leg dan een chocoladerolletje en een vanillerolletje naast elkaar.

Leg dan op de chocoladerol een vanillerol en op de vanillerol een chocolade rol.

Rol hier een grote rol van en verpak deze in aluminiumfolie.

Laat dit 1 uur rusten in de koelkast.

Hierna verwarm je de oven voor op 200 graden en snijd je plakjes van 1/2 cm van de rol af (haal het mes af en toe door wat bloem, anders gaat het plakken).

Leg deze op een ingevette of met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ongeveer 20 minuutjes.

Laat de rollen wel minstens een uur in de koelkast en gebruik margarine, geen boter voor op brood (dus geen bona ofzo).

Recipe Type: Tags: , , Ingredients: , , , , ,

    Comments (7)

    1. posted by sanaa on 28-03-2006

      lekker koekjesrecept!mijn comlimenten alleen snap ikniet hoe groot uiteindelijk zo een rol moet worden?nadat je ze om en om hebt gelegd?

    2. posted by ellouisa on 29-03-2006

      Niet zo groot, iets van 4 a 5 cm doorsnede denk ik.

    3. posted by azia on 28-01-2007

      wat leuk dat ik dit recept tegen kom ik was er heel lang naar opzoek bedankt

    4. posted by ellouisa on 13-05-2007

      Goed om te horen azia! Heb je ze al eens gemaakt?

    5. posted by sadiye on 29-11-2008

      hmm lekker zeg

    6. posted by hafsoena on 14-03-2009

      ziet er lekker uit!
      x.

    7. posted by ummsalman on 15-11-2010

      Jammer ze zijn helemaal zwart de oven uit gekomen,,ze zagen er zo leuk uit… Ik denk dat 200 graden veel te hoog is en 20 minuten te lang Allahoe Ahlem…zonde van mn tijd eigenlijk

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.