Dorade vis in de oven met champignons of garnalen

2013-07-04
  • Servings: 4
  • Prep Time: 45m

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.4 / 5)

3.4 5 7
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

7 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Heerlijke dorade vis in de oven met champignons, olijven of garnalen. Dit recept is op basis van het recept van dina34, alleen heb ik hoeveelheden aangepast

Ingredients

  • - 1 dorade, schoongemaakt (d.w.z. schubben eraf en ingewanden eruit + vinnen afgeknipt, ik laat dit door de visboer doen)
  • - Half bosje koriander, fijngehakt
  • - 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • - Sap van een halve citroen
  • - Mespuntje saffraan
  • - 1 tl zout
  • - 1 tl zwarte peper
  • - Halve tl komijn
  • - 1 el tomatenpuree
  • Voor de saus:
  • - 3 tomaten, geraspt
  • - 1 ui, gesnipperd
  • - Half bosje koriander
  • - 1 rode of groene paprika in blokjes
  • - 1 wortel in blokjes
  • - Je kunt er nog champignons bij doen of olijven of garnalen
  • - 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • - 1 tl zout
  • - 1 tl zwarte peper
  • - 1 tl paprikapoeder
  • - 1/2 tl komijn
  • - Mespuntje saffraan
  • - sambal als je wilt

Method

Step 1

Meng voor de marinade alles door elkaar en voeg 3 el olijfolie toe. Wrijf de vis hiermee in (ook aan de binnenkant) en laat dit zo lang mogelijk marineren.

Leg hem op een ingevette bakplaat (of met bakpapier) en bedek met aluminiumfolie. Laat hem 25 minuten op 220 graden bakken. Daarna folie eraf halen en bruin laten worden. Let op dat het vel niet verbrandt!

Maak ondertussen de saus door de ui te fruiten met de tomaten, paprika en wortel. Voeg de koriander, knoflook en kruiden toe en een half glaasje water. Laat dit met de deksel op de pan zachtjes pruttelen tot de vis gaar is. Schep de saus op een bord en leg daar de vis op. Garneer eventueel met schijfjes citroen en grote garnalen (die je de laatste paar minuten bij de vis in de oven hebt gedaan).

Dit recept Vis in de oven is op basis van het recept van dina34, alleen heb ik hoeveelheden aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.