Dorade uit de oven

2005-11-20

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.1 / 5)

3.1 5 7
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

7 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Pizza tonijn en mozzarella

    Pizza tonijn en mozzarella Recept

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Ingredienten (voor 2 personen):
    1 dorade
    Voor de marinade:
    1/2 ui
    1 teentje knoflook
    1/2 bosje koriander
    1 el olie
    1 tl paprikapoeder
    1/2 tl zwarte peper
    1/2 tl zout
    1/2 tl komijn
    1/2 envelopje saffraan (mespuntje ongeveer)
    Voor de tomatensaus:
    1 uitje
    2 el olie
    3 zachte (!) tomaten
    1 bosje koriander
    1/2 tl komijn
    1/2 tl zwarte peper
    1 tl paprikapoeder
    1 el blanke rozijnen
    Eventueel een glaasje water
    Aluminiumfolie

Method

Step 1

Maak de vis goed schoon aan binnenkant en buitenkant. Haal de ingewanden eruit en de kop eraf als je die er niet bij wilt.

Meng dan de ingredienten voor de marinade en wrijf hiermee de vis in, ook aan de binnenkant. Laat dit zo lang mogelijk marineren. Fruit ondertussen de ui voor de tomatensaus en snijd de tomaten in kleine stukjes.

Zorg dat je echt zachte tomaten neemt, want ik had een beetje hardere en zo werd het geen echte saus zoals de vorige keer toen ik wel zachte tomaten had.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Neem een ovenschaal en doe hierin de stukjes tomaat, de ui, olie, rozijnen en kruiden.

Meng het goed door elkaar en leg dan de vis erin. zorg dat die ook goed gemengd is met alle kruiden en uien enz.

Bak hem eerst 30 met aluminiumfolie erover in de oven en daarna nog ongeveer 15 minuten zonder folie.

Lekker met brood en een salade.

Comments (2)

  1. posted by esje on 08-10-2006

    ik hou err niet zo van, maar mijn man vind het heerlijk. Ik doe er garnaaltjes bij en kleine aardappeltjes in 4en gesneden

  2. posted by samira1978 on 24-12-2008

    als je de ontvelde tomaten eerst pureert voor je ze gebruikt krijg je wel een echte saus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.