Donuts

2011-08-07
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.9 / 5)

3.9 5 38
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

38 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Je hebt nodig :
    1 1/2 eet lepel droge gist of 30 gr verse
    60 ml warm water
    300 ml lauw /warm melk
    100g suiker
    1 thee lepel zout
    500 tot 600 g bloem
    100g boter
    2 eieren

Method

Step 1

Bereiding:
los de gist in een grote beslag kom in het warme water op, voeg de melk, suiker, het zout, en de eieren mix dit eventjes een paar tellen dan doe je de boter en de bloem er bij en dit goed kneden tot een soepele deeg.
laat het deeg 60 minuten rijzen tot het volume is verdubbeld.
bestuif je tafel met bloem en leg het deeg op het tafel en draait voorzichtig rond in de bloem, daarna rol je het uit tot een lap van 1 cm dik, dan pak je een glas of een kopje en je snijt er rondjes uit en het gaatje doe je met een dopjevan een fles.
dek ze af en laat ze 20 minuten rijzen tot hetvolume is verdubbeld en daarna bak je ze in warme olie mooi bruine en bestrooien metpoedersuiker.

PS: het deeg moet niet te stevig zijn dus heel soepel.

Comments (2)

  1. posted by koken20 on 01-09-2011

    Hmm ze zien er goed!
    bedankt voor het recept 😉

  2. posted by Moussie on 13-09-2011

    Ik maak ze ook altijd met hetzelfde recept en ze zijn heerlijk. Alleen bij mij zijn ze in het begin mooi bol, maar als ze koel zijn dan worden ze plat. Is dit bij jou ook zo? Hoe hou jij je zo mooi bol?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.