Donutkoekjes

2006-10-21
  • Servings: 30
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.1 / 5)

4.1 5 41
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

41 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

  • Marmer muffins

    Marmer muffins

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 250 gram boter (bleuband niet smelten, maar wel op kamertemparatuur)
    50 gram poedersuiker
    1 volle eetlepel anijszaad
    half zakje bakpoeder
    meel

Method

Step 1

  1. deo de ingredienten bij elkaar
  2. voeg beetje bij beetj emeel toe totdat het ene soepel deeg word
  3. verdele het in 2 stukken
  4. rol 1 stuk uit.
  5. snij er met een gals of vormpje rondjes uit
  6. snij met een dopje van een limonadefles uit elk rondje weer een rondje (net als donuts
  7. leg het op een bakplaat (die bedekt is met bakpapier)
  8. bak het op 200 graden in de oven

LET OP DEZE KOEKJES ZIJN SNEL GAAR.

Smelt de chocolade en dompel de koekjes erin

maak met een spuitje of sateprikker slierten op de chocolade

Comments (19)

  1. posted by samya on 21-10-2006

    Tbarkallah meid zien er goed uit ga morgen meteen uitproberen 🙂

  2. posted by yasmina on 22-10-2006

    tbarkallah perfect

  3. posted by ellouisa on 22-10-2006

    ziet er leuk uit zeg!!

  4. posted by samya on 22-10-2006

    siham heb je enig idee hoelang ze in de oven moeten? En de hoeveelheid meel?

  5. posted by sihamkleuter on 22-10-2006

    samy aik wete niet hoeveel meel, maarhet wa sniet veel ongeveer 400/500 gram, voeg gewoon beetje bij beetje toe, totdat je ene soepel handelbaar dege hebt. in de oven moet je het gewoon in d egaten houden, bij mij waren z ein een kwartiertj egAAR MAAR DAT KAN VERSCHILLEN PER OVEN

  6. posted by samya on 22-10-2006

    okeej k ga het gewoon uitproberen zo. Chokran hbiba!!!
    Nog een laatste vraagje hoe wist je dat ze gaar waren want verschilt per koekje 😮

  7. posted by sihamkleuter on 22-10-2006

    nou ze worden iets roder van kleur.(niet te rood hoor!)

  8. posted by samya on 22-10-2006

    OKeej weet genoeg ga zo meteen aan de slag en laat het weten X

  9. posted by Nacira on 22-10-2006

    Zooooooooooooooooooo wat mooi, lekker hoor, en ik maar denken dat je geen koekjes meer zou maken… xxxx

  10. posted by samya on 22-10-2006

    heb deze vandaag gemaakt en ze zijn lekker zacht… echt toppie! chokran

  11. posted by Yaminaa on 02-11-2006

    Samya, op welke stand heb je ze gemaakt en hoelang heb je ze in de oven gehad?

  12. posted by Yaminaa on 05-11-2006

    Ik heb ze gemaakt ,ze waren echt heerlijk! Ik heb de foto op marokko.nl geplaatst.

  13. posted by moslima14 on 20-11-2006

    ik zet ze nu ff in de oven en kijken hoe ze worden

  14. posted by superkok on 16-12-2007

    zien er lekker uit

  15. posted by akhiras on 03-10-2008

    heel lekker!!!!dank je wel

  16. posted by samira30 on 06-10-2008

    hey die anijzaad moet je die malen of hoeft niet

  17. posted by tarifitmoslima on 04-12-2008

    moet ik in choclade der in doen

  18. posted by nadiia on 19-02-2009

    ik heb ze een keer gemaakt maar, ze waren hard hoord zo.

  19. posted by mali on 24-03-2009

    salaam wa3aleikoem, moet je persé anijszaads gebruiken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.