Dadelkoekjes

2006-10-03
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.8 / 5)

3.8 5 63
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

63 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Koekjes met dadels; de foto is van ceuta zij heeft de koekje gemaakt en de foto hier op tajine.nl geplaatst, maar ik denk dat ze het recept vergeten is erbij te zetten. Ik zal even mijn versie van het recept erbij zetten. Ze komen er dan uit te zien als deze foto.

Ingredients

  • - 250 gr boter. (
    - 200 gr gemalen suiker
    - 2 Marokkaanse theeglaasjes olie
    - 2 eierdooiers.
    - ½ zakje bakpoeder
    - meel, mengen tot je een goeie deeg hebt.
    Vulling:
    - 500 gr dadels, ontpitten, stomen, en malen.
    - 200 gr gebakken en gehakte amandelen
    - 1 tl kaneel
    - 1 el mazhar

Method

Step 1

maak een soepel deeg.

maak van de vulliing allemaal kleine balletjes (of langwerpig als je de koek langwerpig wil hebben.

Maak kleine platte rondjes van het deeg, doe er een beetje vulling in. maak het dicht, en maak met een knijpertje (of vork) figuurtjes rond om.

Ik heb een speciale vorm die je op de rondjes drukt dan komt die vorm erop, dus als je zo een vrom hebt is dat ideaal.

bak ze af in een oven op 200 graden de koekjesworden niet echt rood, blijven eenbeetje wit)

wentel ze daarn in poedersuiker

eet smakelijk!

Er is ook nog een andere versie (smid en dan gebakken in olie, makrout) en 1 versie met chocolade (witte0 en kokos. Die laatste is apart en lekker, zal ik ook binnenkort plaatsen

Comments (5)

  1. posted by miss france on 04-10-2006

    hmm lekker, bedankt voor de moeite kleuter…

  2. posted by IJARMOUASSTYLO* on 22-12-2006

    lijkt me lekker hoor,
    dankje:D

  3. posted by oemyahya on 26-11-2007

    je kunt de dadel vulling ook kant en klaar kopen bij de marokkaanse winkel

  4. posted by superkok on 16-12-2007

    oja, dat wist ik niet eens ik kijk wel…… dank je wel hoor

  5. posted by jabbad on 28-09-2008

    bedankt voor recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.