Dadel koekjes

2014-10-03
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.9 / 5)

3.9 5 9
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

9 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Ingrediënten voor het deeg:
    - 300 gr bloem
    - 150 gr boter
    - 100 gr suiker
    - Mazhar om te kneden (1/2 el)
    Vulling:
    - 250 gr dadelpasta (kant en klaar) of dadels, gestoomd
    - 2 el gesmolten boter
    - 1 el mazhar
    - 1 tl kaneel
    - 1 el poedersuiker
    - Handje gepelde en gebakken amandelen, gehakt
    Extra:
    - Poedersuiker

Method

Step 1

Meng voor het deeg de bloem, boter, suiker,  ei en mazhar tot een zacht en soepel deeg en laat in de koelkast rusten.

Meng voor de vulling de dadelpasta, amandelen, kaneel, mazhar en gesmolten boter (als je gewone dadels gebruikt even stomen en fijnmalen in een hakmolen).

Verdeel het deeg en de vulling in bolletjes. Druk een bolletje deeg uit tot een rondje en neem een bolletje vulling. Maak hier een klein staafje van en leg die op het deeg. Vouw het deeg om de vulling en druk goed aan. Rol even heen en weer zodat heel de vulling 175 graden gaar (als de onderkant lichtbruin is, maar de bovenkant nog wit) en rol ze door poedersuiker als ze nog warm zijn.

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.