Crostinis met tonijntapenade

2005-10-05
  • Servings: 6
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.7 / 5)

4.7 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gehaktbroodjes met pesto en cheddarkaas

    Gehaktbroodjes met pesto en cheddarkaas

  • Kipbriwat - filodriehoekjes met kipvulling

    Kipbriwat – filodriehoekjes met kipvulling

  • Halal Brabantse worstenbroodjes een Hollands recept

    Halal Brabantse worstenbroodjes een Hollands recept

  • Tonijnrolletjes zoo simpel maar super lekker

    Tonijnrolletjes recept zoo simpel maar super lekker

  • Recept van grote Marokkaanse Tajine met visballetjes

    Recept van grote Marokkaanse Tajine met visballetjes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Energie

    450 kcal
  • Koolhydraten

    50 g
  • Eiwitten

    16 g
  • Vet

    21 g

Ingredients

  • 1 stokbrood
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 bosuitjes
  • 1 potje zwarte olijven zonder pit (250 ml)
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 blikjes tonijnstukjes in water (a 80 g)
  • 2 ansjovisfilets (blikje a ca. 50 g)
  • Materialen:
  • - staafmixer of keukenmachine

Method

Step 1

Grill voorverwarmen. Stokbrood in plakjes snijden. Teentje knoflook uitknijpen, mengen met 2 eetlepels olie en stokbrood ermee besprenkelen.

Step 2

Bosuitjes in ringetjes snijden. Olijven, kappertjes en tonijn laten uitlekken en samen met ansjovis en rest van olie pureren in keukenmachine of met staafmixer.

Step 3

Bosui door tapenade scheppen.

Step 4

Stokbrood onder grill in ca. 2 minuten goudbruin roosteren (= crostini's).

Step 5

Tapenade op smaak brengen met zout en peper. Tapenade serveren op crostini's.

i.p.v. crostini’s kan je marokkaans of Turks brood gebruiken – Foto: AH

 

 

Comments (4)

  1. posted by MADAME CUISINE on 06-10-2005

    Dat ziet er lekker uit, zal mijn zwager wel lekker vinden.
    Zal ik na de ramadan een keer voor hem maken.

  2. posted by lella couzina on 08-06-2008

    EN HET IS OOK NOG EENS LEKKER MAKKELIJK

  3. posted by oemyahya on 05-03-2009

    heb het net gemaakt, smaakte niet lekker!!

  4. posted by Lalakifech on 05-04-2009

    Ik wil het ook Inchallah gaan proberen.

    Maar wat zijn kappertjes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.