Creamy dreamy cocos cake

2007-01-28
  • Cook Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 22
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

22 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

  • Marmer muffins

    Marmer muffins

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Creamy dreamy cocos cake is een cake met geroosterde amandelen en cocos omhuld met gecondenseerde melk en…. nog meer cocos

Ingredients

  • 500 gr suiker
    2 zakjes vanillesuiker
    250 gr bloem
    250 gr fijne smida
    300 ml olie
    400 ml melk
    100gr kokos voor in het beslag en nog ong 200 gr voor het bestrooien
    100 gr amandelen
    ong. half blikje gecondenseerde melk
    een zakje bakpoeder
    4 grote eieren

Method

Step 1

Ontvel de amandelen en bak ze droog in de pan en snijdt ze dan fijn ( of maal ze maar niet te fijn) en laat ze afkoelen

Doe de smida met de cocos in een kom en roer daar de melk doorheen

Doe dan in een andere schaal de olie en vanille- en suiker doorheen

Klopt daar een voor een de eieren door roer daar de bloem en bakpoeder doorheen

Doe daar weer het smida cocos mengsel doorheen en de amandelen

Meng dat goed doorelkaar en giet dit in een ingevette en bebloemde bestillablik

Doe dit op 160 C heteluchtoven (gewone denk ik ong 170 /180C) 45 min in de oven (nogmaals als de sateprikker er droog uit komt is ie gaar)

Verdeel de gecondenseerde melk over de cake en bestrooi m dan met de rest van de cocos tot ie goed bedekt is

Comments (25)

  1. posted by sjaahida on 28-01-2007

    ojaa dit is mijn cake!!!

  2. posted by ellouisa on 29-01-2007

    mmm lijkt me heerlijk!!

  3. posted by sjaahida on 29-01-2007

    dat is ie ook ik heb m gister gebakken en ik heb nog maar de hleft, en geen visite gehad….
    maar als je van zoet houdt zou ik heel het blikje gecondenseerde melk eroverheen doen de cake zuigt het gewoon op

  4. posted by libeluli on 29-01-2007

    salam sjaahida dit lijkt me idd een verukkeleijke cake, snel op zoek naar smidaaaaaaaaaaaaaaaa

    ciao aleikoum salam

  5. posted by sjaahida on 29-01-2007

    salam libeluli, vooral doen . ik heb begrepen dat jij zuid-amerikaanse bent en ik ken veel zuid-amerikanen die van gecondenseerde melk houden en van cocos dus ik denk wel dat jij het lekker zal vinden ( niet om over een kam te scheren natuurlijk) maar veel succes zuster en laat weten of je het nog geslaagd vindt. heel veel salaam sjaahida

  6. posted by fatimayasmina on 29-01-2007

    he dames die cake is sweety ik heb het geproeft haha van sjaahida egt een aanradertje hmmmmmm wanneer ga je weer maken???en brengen natuurlijk hihihihi

  7. posted by sjaahida on 29-01-2007

    ik heb nog wel een stuk voor je over hihi ik kom morgen inshallah wel langsbrengen. anders eet ik m dalijk helemaal alleen op word ik kapot dik hahaha

  8. posted by elouazizi on 29-01-2007

    moet er geen gecondenseerde melk in? dus gewoon alleen er overheen?

  9. posted by sjaahida on 30-01-2007

    nee er moet geen gecondenseerde melk in, dat giet je er alleen maar overheen.

  10. posted by fatimayasmina on 02-02-2007

    hhaha ze heeft vandaag weer gebracht hahaha ik ga ook maken haha

  11. posted by uumsafae on 04-02-2007

    Hoi,ziet er heerlijk uit!Vraagje: hoe groot is zo’n bestillablik (diameter).Kan je ook en kleinere vorm nemen en dan de helft van alle ingredienten?
    Ik hoop dat ik snel antwoord krijg,dan ik het snel uitproberen!

  12. posted by sjaahida on 04-02-2007

    dnka je wel , het blik dat ik gebruik heeft een diameter van 30 cm ik denk wel dat je dat kan proberen maar dan moet je het wel korter in de oven doen. succes

  13. posted by kadilin on 08-10-2007

    ik ben sinds kort op deze site en verbaas me steeds weer over de lekkere recepten deze lijkt me echt lekker ga ik misschien wel bakken met l’3ied laat jullie nog weten of hij gelukt is en net zo lekker smaakt als dat hij er uit ziet

  14. posted by sjaahida on 17-03-2008

    en kadilin , heb je m nog uitgeprobeerd?
    zo ja, hoe is ie gelukt?

  15. posted by superkok on 25-03-2008

    ziet er lekker uit..

  16. posted by sjaahida on 31-03-2008

    Thanx

  17. posted by zinaatje on 26-09-2008

    ziet er zeker lekker uit sjaahida. weet je waar ik gecondenseerde melk kan halen. weet namelijk niet precies wat het is hihi. alvast bedankt

  18. posted by khadija09 on 04-10-2008

    zit er heerlijk uit ik hem morgen maken inchalah groetjes

  19. posted by sjaahida on 05-10-2008

    @ zinaatje Sorry , ben lang niet meer online geweest.
    Die gecondenseerde melk kan je gewoon bij Bas van der Heijden, Dirk van den Broek etc kopen.
    Mochten ze het daar niet hebben , hebben toko’s het ook.
    Het zit in een blikje ( ik koop die van friese vlag).

    @ Khadija09 thanx meid, heb je m gemaakt?
    En hoe vond je m ?

  20. posted by laaziza on 07-10-2008

    wie kan mij helpen ?gecondenseerde melk is het zelfde als dit van nestle zoet

  21. posted by moslima7 on 14-08-2009

    ziet er lekker uit šŸ™‚ machallah

  22. posted by sjaahida on 07-09-2009

    laaziza ik weet het niet ik ken nestle zoet niet.

    Ik gebruik altijd van friese vlag. Die is ook gewoon bij de supermarkt verkrijgbaar.

    sorry

  23. posted by Carima on 04-02-2010

    salam heb een vraagje is deze cake niet te zoet ( 500 gr. suiker en de gecondenseerde melk is ook zoet) wacht op jullie antwoord

  24. posted by troep on 20-08-2010

    ik heb hem ook gemaaht alleen wel met 200gr suiker was zoet genoeg!!!!!

  25. posted by sjaahida on 29-02-2012

    @carima de verhouding bloem/smida en suiker is in veel cakerecepten gelijk
    @troep smaken verschillen natuurlijk, goed om te weten dat ie met minder suiker ook goed smaakt šŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.