Couscous met kip in pittige tomatensaus

2005-12-09

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.8 / 5)

3.8 5 10
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

10 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Pizza tonijn en mozzarella

    Pizza tonijn en mozzarella Recept

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Kipfilet in blokjes
    1 el kerrie
    1 tl paprikapoeder
    1 blik tomaten
    1 ui
    2 el zoete chilisaus
    Couscous

Method

Step 1

Maak de couscous zoals je het gewend bent. Bak de kipblokjes met de paprikapoeder en kerrie lekker aan in een hapjespan of wok.

Snijd de ui in kleine stukjes en voeg toe. Bak even mee en doe dan de chilisaus erbij. De tomaten uit blik fijnsnijden en toevoegen.

Even 10 minuutjes laten pruttelen en klaar!!

Echt lekker en apart!

Comments (9)

  1. posted by IngridSaida on 09-12-2005

    Ik maak de couscous meestal op de traditionele manier, maar dit lijkt me ook heel lekker en lekker snel klaar. De couscous zélf zal ik toch wel gaan stomen in de keskes,want die Lassie-pakjes daar waag ik me niet aan. Wat vind jij?

  2. posted by ellouisa on 10-12-2005

    Ik heb helaas nog geen couscouspan (ben NL en woon nog thuis) en ben nu nog aangewezen op die kant-en-klaar dingen. Ik had nu die van honig, maar dat vond ik niks. Die van lassie is wel lekker, ook al voorgekruid.WIl in de kerstvakantie een couscouspan gaan kopen in Beverwijk en dan zal ik gaan proberen om het echt te stomen 😀

  3. posted by prinses nisrin on 10-12-2005

    dag schat! bedankt voor je heerlijke recept! wat leuk!!!! ben je een nederlandse moslima? elhamdoulilah! ik vind je recepten heerlijk! jij zit toch ook bij marokko.nl?
    liefs nisrin.

  4. posted by ellouisa on 10-12-2005

    Hoi nisrin, graag gedaan hoor! Ben nog geen moslima, heb een Marokkaanse vriend, dus vandaar dat ik vaak op m.nl zit, om de marokkaanse keuken te leren voor later 🙂

  5. posted by prinses nisrin on 11-12-2005

    nou dat doe je goed zeg!
    liefs nisrin

  6. posted by ellouisa on 11-12-2005

    hihi dankje lieverd

  7. posted by IngridSaida on 13-12-2005

    Ik ben ook Nederlandse, maar al meer dan 25 jaar getrouwd met een Marokkaanse man. Ik vind dat jij hele lekkere recepten neerzet, dus ga vooral zo door……….

  8. posted by ellouisa on 14-12-2005

    🙂 dankje ingridsaida!

  9. posted by Lalakifech on 07-06-2009

    Salaamo alikom , watvoor zoete chilli saus gebruik je voor dit recep~t?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.