Courgetterolletjes met tonijn

2005-10-29
  • Servings: 6
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 14
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

14 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gehaktbroodjes met pesto en cheddarkaas

    Gehaktbroodjes met pesto en cheddarkaas

  • Kipbriwat - filodriehoekjes met kipvulling

    Kipbriwat – filodriehoekjes met kipvulling

  • Halal Brabantse worstenbroodjes een Hollands recept

    Halal Brabantse worstenbroodjes een Hollands recept

  • Tonijnrolletjes zoo simpel maar super lekker

    Tonijnrolletjes recept zoo simpel maar super lekker

  • Recept van grote Marokkaanse Tajine met visballetjes

    Recept van grote Marokkaanse Tajine met visballetjes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 2 courgettes
    2 eetlepels olijfolie
    1 blikje tonijn op water (185 g), uitgelekt
    2 eetlepels mayonaise
    1/2 zakje verse dille (a 15 g)
    2 eetlepels kappertjes (potje), fijngehakt
    versgemalen zwarte peper
    Materialen
    cocktailprikkers, grillpan, staafmixer of keukenmachine

Method

Step 1

Grillpan voorverwarmen. Elke courgette met groot scherp mes in de lengte in 6 dunne plakken snijden. Plakken aan beide kanten met olie bestrijken. In grillpan plakken courgette in 3-4 min. bruin en gaar grillen, halverwege keren.

Laten afkoelen.

In keukenmachine of met staafmixer tonijn met mayonaise pureren.

Enkele takjes dille voor garnering apart houden, rest van dille fijnsnijden en met kappertjes door tonijnmengsel scheppen. Op smaak brengen met zout en peper.

Plakken courgette droogdeppen en dun met tonijnmengsel bestrijken.

Plakken voorzichtig oprollen en met cocktailprikkers vastzetten.

Rolletjes rechtop op schaal zetten en garneren met apartgehouden dille.

dames…hiermee steel je de show! Het lijkt op een culinair hoogstandje terwijl het zo Simpel te maken is!

Comments (11)

  1. posted by ellouisa on 29-10-2005

    lijkt me erg lekker 🙂

  2. posted by saadia29 on 30-10-2005

    Ziet er inderdaad lekker uit:)

  3. posted by mouad2310 on 15-12-2005

    Hoe zijn ze het lekkerst? warm of koud?

    Ik vind dit een geweldig recept voor oudejaarsavond leuk en gezellig. Bedankt voor de tip.

  4. posted by mouad2310 on 15-12-2005

    Hoe zijn ze het lekkerst? warm of koud?

    Ik vind dit een geweldig recept voor oudejaarsavond leuk en gezellig. Bedankt voor de tip.

  5. posted by mouad2310 on 15-12-2005

    Hoe zijn ze het lekkerst? warm of koud?

    Ik vind dit een geweldig recept voor oudejaarsavond leuk en gezellig. Bedankt voor de tip.

  6. posted by MAMAKE2006 on 05-08-2006

    Ik heb dit vandaag gemaakt maar dan met kefta 🙂 lekker.

  7. posted by MADAME CUISINE on 06-08-2006

    Bessaha, bollebuik!!

  8. posted by MAMAKE2006 on 10-08-2006

    grapjas!!

  9. posted by kadilin on 07-01-2008

    ziet er chique uit , daar kan je mee voor de dag komen Ga ze zeker maken en laat nog wel weken of het is gelukt

  10. posted by kadilin on 14-01-2008

    heb ze gisteren gemaakt, ik had visite en had grote vissen gemaakt in de oven en dit als bijgerecht geserveerd . lekker , gemakkelijk en chiqie

  11. posted by sennae on 09-03-2008

    zou je het ook in de oven kunnen doen maar dan met gehakt??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.