Courgette pasteitje

2006-10-12
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.9 / 5)

3.9 5 25
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

25 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Kipbriwat - filodriehoekjes met kipvulling

    Kipbriwat – filodriehoekjes met kipvulling

  • Halal Brabantse worstenbroodjes een Hollands recept

    Halal Brabantse worstenbroodjes een Hollands recept

  • Tonijnrolletjes zoo simpel maar super lekker

    Tonijnrolletjes recept zoo simpel maar super lekker

  • Mini broccoli taartjes - quiches van 12 cm met room

    Mini broccoli taartjes – quiches van 12 cm met room

  • Loempia met gehakt

    Loempia met gehakt

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 3 courgettes, geraspt
    1 ui fijn gesneden
    4 gekookte, geraspte eieren
    100 gr geraspte kaas
    1 pak filodeeg (die lange voor bastilla)
    Peper
    Zout

Method

Step 1

Bak het fijn gesneden uitje in een ruime koekenpan.
Als deze bijna gaar is doe je de geraspte courgette bij.
Schep dit regelmatig om en laat goed mee bakken op hoog vuur.

Als het gaar is zet je het vuur uit en laat je de mengsel afkoelen voor een half uurtje.
Daarna doe je er peper en zout bij en doe je de geraspte ei en de geraspte kaas bij.
goed mengen en vullen in filodeeg op de volgende wijze.

1 vel filodeeg, knip deze door 2en neem 1 vel en doe 1 eetlepel van de mengsel in het bidden boven aan de vel.
Smeer de randen in met gesmolten boter. Sla het linker gedeelte over de mengsel, sla het rechterdeel over de mengslen. Smeer weer het lange stuk in met boter en rol naar je toe...niet rollen als een rolletje maar als rechthoek (zie foto).

Als je helemaal klaar bent smeer je alle pasteitjes van boven in met gesmolten boter en bak deze in de oven goud bruin..ongeveer op 180/200 graden

Eet smaakelijk!

Comments (3)

  1. posted by Nikki on 04-12-2006

    GEWELDIG!!
    Echt IEDEREEN vind het lekker..
    Ik ga ze nu weer maken 🙂

  2. posted by mamitos on 25-11-2008

    Ik ga dit zeker uitproberen, ze zien er lekker uit!

  3. posted by Laura on 05-03-2017

    Ja wij vonden het ook lekker, en lekker makkelijk!
    Bedankt.
    Groetjes Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.