Citroenduo’s

2009-09-15
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
  • Cook Time: 35m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.9 / 5)

3.9 5 10
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

10 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Erg verrassende frisse zomerse watermeloen shake

    Erg verrassende frisse watermeloen shake

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Citroenduo’s is een heerlijk recept dat gebaseerd is op citroen. Het is een lekker zacht cakegebak met daarbovenop een heerlijke frisse citroenflanlaag.

Ingredients

  • Voor de cakelaag:
  • 125 gram roomboter
  • 40 gram poedersuiker
  • 150 gram bloem
  • Voor de citroenflanlaag
  • 3 eieren
  • 35 gram bloem
  • 130 gram suiker
  • 2 koffielepels geraspte citroenschil
  • 125 ml citroensap

Method

Step 1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Step 2

Beleg een vierkante bakvorm met bakpapier.

Step 3

Mix de zachte roomboter in een kom met het poedersuiker tot een gladde crème. Werk vervolgens de bloem er doorheen.
Schep dat beslag in de bakvorm.

Step 4

Bak de cakelaag ongeveer 15 minuten in de oven lichtbruin.

Step 5

Mix in een kom de eieren, de suiker, de bloem, de geraspte citroenschil en het citroensap tot een samenhangende massa.
Schep de citroenmassa op de nog hete cakelaag in de bakvorm en bak het geheel nog ongeveer 20 minuten.
Het gebak is klaar als het stevig aanvoelt.

Step 6

Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Snijd, als het gebak helemaal is afgekoeld, in blokjes en bestrooi die dik met poedersuiker.

Comments (12)

  1. posted by martine on 15-09-2009

    mmmmmmmmm lekker

  2. posted by nadia12 on 15-09-2009

    masha allah!!! dat ziet lekker uit. dit ga ik zeker proberen op hoeveel graden doe jij de oven??

  3. posted by sadiye on 15-09-2009

    180 graden staat er ook boven 😉

  4. posted by sjaahida on 16-09-2009

    ziet er lekker uit en je kan de flanlaag denk ik ook wel vervangen door een mangolaag, ipv citroensap mangosap uit pak gebruiken….

  5. posted by sadiye on 16-09-2009

    ja kan wel denk ik

  6. posted by koken20 on 17-09-2009

    ejj sadiye heb je echt knap gedaan 🙂
    ik ga het zkkr een keer proberen meschien nog voor het suikerfeest
    groetjes koken20

  7. posted by sadiye on 19-09-2009

    ok 😉

  8. posted by nourwassim on 29-09-2009

    mmmmmmmm lekker knap gedaan zeg

  9. posted by Moussie on 18-10-2009

    heeft iemand dit recept al uitgeprobeerd?

  10. posted by tasss00 on 19-10-2009

    ik heb het vandaag geprobeerd maar blijft die nat van binnen

  11. posted by loebna74 on 22-03-2012

    hallo moet er geen bakpoeder door heen

    groetjes

  12. posted by Nadia on 29-10-2017

    Ik heb deze gemaakt en het was helaas een flop. De flanlaag smaakte ook niet lekker. Alles is in de vuilbak beland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.