Chocoladefekkas – chocoladekoekjes zonder bakken

2005-10-28
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.4 / 5)

4.4 5 29
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

29 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Chocoladefekkas, chocoladekoekjes zonder bakken. Voor deze heerlijke koekjes heb je geen oven nodig dus dat is lekker simpel.

Ingredients

  • Ingrediënten:
  • - 250 gram in een droge pan gegrillde pinda's (grof gehakt);
  • - 250 gram biscuits (gemalen);
  • - 60 gram cacaopoeder;
  • - 125 gram honing;
  • - 500 gram pure chocolade (gesmolten au bain marie);
  • - 125 gram roomboter (gesmolten);
  • - 1 ei (losgeklopt).

Method

Step 1

Hoe maak je het:

Vermeng alle ingrediënten goed met elkaar;

Step 2

Vorm lange "worsten" van het mengsel en rol die in plasticfolie;

Step 3

Leg de "worsten"in de koelkast om op te stijven;

Step 4

Snijdt ze voor het serveren in plakken van 1 cm dik en leg die op een mooie serveerschaal.
Lekker als onderdeel van een Theetafel met meerdere soorten koekjes en Marokkaanse mintthee.

Comments (29)

  1. posted by chefkokkin on 28-10-2005

    hoe smelt je de chocola ik probeer het vaak maar dan wordt het een papje!

  2. posted by IngridSaida on 28-10-2005

    Je doet de chocolade (pure repen chocola) in stukken in een schaaltje en dat schaaltje zet je dan weer in een pan met heet water. Al roerende smelt de chocola. Wél goed blijven roeren zodat de chocola mooi glad wordt.

  3. posted by Jallie on 29-10-2005

    jummieeeee:D:D inshaAllah ga ik dit maken voor l3ied.. hihi hopen dat het gaat lukken

  4. posted by saadia29 on 29-10-2005

    Lekker hoor en makkelijk.

  5. posted by fessia on 29-10-2005

    kan de ei wel zo rauw erin? Is het niet zo dat het dan gaat rotten?

  6. posted by Jallie on 30-10-2005

    hey waar halen jullie je cacaoupoeder vandaan?? en wat voor cacaoupoeder gebruiken jullie.. (deze debiel doet alles met gesmolten chocolade hehe)

  7. posted by Jallie on 30-10-2005

    en dan schrijf ik cacao nog verkeerd ook.. ye hbiela ben ik.. maar goed jullie begrepen het vast wel

  8. posted by risala on 30-10-2005

    wat bedoel je met biscuit????

  9. posted by Jallie on 30-10-2005

    ik denk dat ze die mariebiscuitjes bedoelt..

  10. posted by sofia on 30-10-2005

    ik heb deze gisteren gemaakt…is heel goed gelukt en lekker waren ze hmmmm..thanks IngridSaida voor je recept

  11. posted by sofia on 30-10-2005

    ja fessia die ei moet er zo in wel…ik heb de boter gesmelten dat kneed makelijker laat de boter wel eerst afkoelen anders bak het ei als nog…Jallie cacao kan je bijna bij elke super markt kopen op lidl na die verkoopt ze niet kost maar iets van 50 cent…He risala ik heb die hele goed kope bescuit koekjes zonder suiker gebruikt.tip laat de staaf minst een uur of 2 in de koelkast dat snij ook makelijker

  12. posted by missy on 30-10-2005

    Als je dat allemaal mengt, wordt het mengsel niet slap of zacht om het tot een “worst” te krijgen?

  13. posted by fessia on 30-10-2005

    Dank je wel Sofia, ik heb ze ook gemaakt gisteren en ze zijn erg lekker geworden. Missy als je houdt aan de hoeveelheden die boven worden gegeven wordt de “worst” niet slap, het verstijft ook in de koelkast. Ik heb ze ook heel even in de vriezer gedaan dat werkt net iets sneller.

  14. posted by zaja on 31-10-2005

    ik ga ze zo maken ik hoop dat ze lukken want ik ben geen ster in koekjes!!

  15. posted by Annie on 01-11-2005

    wat betekent au bain marie ??? k zie het zo vaak staaan aaahha

  16. posted by sofia on 01-11-2005

    au bain marie betekent:in een kommetje en die in pannetje met koken water in

  17. posted by Boo on 01-11-2005

    Salaam meid ik wilde vragen of je die pinda’s ook kunt vervangen in amandelen want ik hou niet van pinda’s en zoja blijft alles dan gewoon hetzelde in het recept? en dat ei moet dat er echt in?

    laat me even weten. Alvast bedankt

    groetjes
    fatiha

  18. posted by Jallie on 02-11-2005

    persoonlijk vond ik met puur chocolade een beetje te sterk.. ze zagen er wel heel mooi uit en mn man vond ze ook wel lekker.. kan je deze koekjes ook maken met melkchocolade??

  19. posted by fessia on 02-11-2005

    Salaam, ik heb de koekjes met melkchocolade gemaakt, dus dat kan.

    Fatiha, ik denk dat je de pinda’s gewoon met amandelen kunt vervangen, ben ik ook nog van plan om te doen.

    Groetjes..

  20. posted by Boo on 02-11-2005

    Heey fessia ik heb ze vandaag samen met mijn mammie met amandelen gemaakt en ze daarna versierd met disco puntjes hihihi wij hebben ook een beetje kleurstof gebruikt. Het ziet er goed uit!!

  21. posted by Boo on 02-11-2005

    Trouwens we hebben ze op een dienblad gemaakt en morgen gaan we het snijden dus niet in een rol

  22. posted by IngridSaida on 03-11-2005

    Alle suggesties van de laatste reacties zijn allemaal goed. Je moet er gewoon ook je eigen fantasie bij gebruiken en dat lukt jullie aardig zie ik. Bedankt allemaal voor jullie goede ideeën…

  23. posted by kadilin on 02-10-2007

    lekkere koekjes doen mij denken aan vroeger mijn moeder(nederlandse) maakte die altijd omdat wij in die tijd nog geen oven hadden.In die tijd waren er nauwelijks of geen marokkaanse vrouwen dus ook in Nederland gebruikte men dit recept Kijk eens hoe klein de wereld is

  24. posted by fati03 on 09-10-2007

    IngridSaida, fekkas was heerlijk en super makkelijk te maken, dank daarvoor.

  25. posted by wafae_gril on 09-10-2008

    MAAR ALS JE DIE CHOCOLADEFEKKAS VAST HOUD DAN GAAT HET ZOWIZOW IN JE HAND SMELTEN TOG DAAROM WIL IK HET NIET PROBEREN

  26. posted by nan_adu on 01-11-2008

    Zou het mislukken als ik geen ei zou gebruiken?

  27. posted by moslima1997 on 19-01-2009

    lekker hoor maar als ik na die reacties kijk dan zijn die 4 jaar gelden gemaakt woow

  28. posted by lalaaa on 20-01-2009

    kan ik de ei vervangen door iets anders ik ben zwanger en wil geen rauwe ei eten en ik kan ook niet wachten naar de zwangerschap om ze te maken gr

  29. posted by leila_85 on 25-09-2009

    Salam lalaaa, je kan de ei gewoon weglaten.!! Ik pas het pas geleden gemaakt zonder ei en het is gelukt :).. Extra honing bij toevoegen :)… Succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.