Chocoladebrownies

2005-10-24
  • Servings: 1
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.4 / 5)

4.4 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Vermicelli seffa als nagerecht

    Vermicelli seffa als nagerecht

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 125 g gepelde walnoten
    - 125 g pure chocolade
    - 125 g margarine
    - 400 g poedersuiker
    eieren
    - 2 theel vanillesuiker
    - 200 g bloem

Method

Step 1

Hak de noten in stukjes. Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain marie. Laat de chocolade afkoelen tot ze nog net vloeibaar is. Roer intussen in een kom de margarine met de poedersuiker zacht.

Klop er één voor één de eieren door. Meng er de gesmolten chocolade, de vanillesuiker en de noten door. Zeef er de bloem boven en spatel alles door elkaar tot een glad mengsel. 

Schep het deeg in een ingevette browniesvorm en strijk het uit tot een laag van 2 cm. Bak het deeg in het midden van een oven van 200° C in ca. 30 min. gaar (+ nog 10 min. in uitgeschakelde oven). 

Laat de koek 5 min. afkoelen. Snijd de bovenkant van de koek heel ondiep in tot vierkanten van 4x4 cm en laat verder afkoelen. Haal de koek uit de vorm en snijd de brownies los.

Comments (9)

  1. posted by fati on 25-10-2005

    ik welke bakvorm heb je die gedaan?

  2. posted by Samyrah on 25-10-2005

    een vierkante bakvorm, heb ik gekocht in de Blokker.
    Mijn zus doet het zelfs in een glazen lasagneschaal.

  3. posted by Marisah on 25-10-2005

    Oh meeeennn, dit ziet er heerlijk uit zeg!

  4. posted by Jallie on 25-10-2005

    pfff ik begin spontaan te kwijlen bij het zien van dat plaatje… mmmmmmm

  5. posted by fati on 25-10-2005

    maar bedoel welke afmetingen?

  6. posted by Samyrah on 25-10-2005

    Oh weet ik niet echt, het is gewoon een vierkantige niet een al te grote want dan komen de brownies niet hoog.

  7. posted by oujdia on 01-11-2005

    tis best wel klein of niet… kdekn dat ik de dosering ga verdubbelen want hiervan wil ik wel meer hebben dan een klein beetje…
    dankje voor de het recept:D

  8. posted by bollebuik on 20-01-2006

    Hier zocht ik naar 😀 bedankt!!

  9. posted by bollebuik on 20-01-2006

    Kan het ook met amandelen? De walnoten vind ik een andere smaak geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.