Chocolade-vanillecake met rozijnen

2005-12-08

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.4 / 5)

4.4 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

  • Marmer muffins

    Marmer muffins

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 220 gr boter'
    220 gr witte basterdsuiker
    220 gr bloem
    4 eieren
    Half zakje bakpoeder
    1 zakje vanillesuiker
    3 el cacao
    Handje rozijnen

Method

Step 1

Mix de suiker en boter tot een romige crème. Verwarm de oven voor op 170 graden. Mix de eieren er een voor een door (de volgende pas als de vorige helemaal is opgenomen door het botermengsel). Zeef de bloem met bakpoeder en voeg het beetje bij beetje toe aan de rest. Nog even goed mixen/kloppen tot je een mooi licht en luchtig beslag hebt. Schep voorzichtig de rozijnen erdoor. Niet roeren, want dan gaat de luchtigheid weg! Verdeel het in tweeën. Meng door het ene beslag de cacao en door het andere beslag de vanillesuiker. Vet een bakvorm naar keuze in (ik heb een springvorm gedaan). Doe eerst het chocoladebeslag erin en dan het vanillebeslag erop. Zet hem onderin de oven en bak ongeveer een uur.
Daarna bestrooien met poedersuiker.

Comments (15)

  1. posted by chefkokkin on 08-12-2005

    ziet er echt goed uit!

  2. posted by Rzinia on 08-12-2005

    tbarkallah prachtig

  3. posted by prinses nisrin on 08-12-2005

    oohhh prachtig zeg!!! jij hebt altijd van die heerlijke recepten!
    kus nisrin.

  4. posted by ellouisa on 08-12-2005

    thanx lieverds, wordt er helemaal verlegen van :$ Ik ga nu even het recept plaatsen. Hoe moet ik trouwens foto’s toevoegen in het recept zelf, welke link van imageshack moet ik nemen ???

  5. posted by Rzinia on 09-12-2005

    hoe heb je dat mooie figuur erop gekregen?

  6. posted by ellouisa on 09-12-2005

    Ik heb zelf een vorm geknipt uit papier hihi. Ik zal er een foto van plaatsen bij die categorie Diversen.

  7. posted by Oemzenjabiel on 11-12-2005

    ellouisa.. mijn liefde voor jou gaat door de maag ..hihihi.. schat.. de kilos vliegen eraan door de jou!!
    Maar Zjazaki Allah.. heb veel van jou geprobeerd.. altijd gelukt ook nog!
    één vraagje nu.. ik wil deze morgen maken inshallah, krijg n vriendin op bezoek..maar heb geen basterd suiker..kan ik dan gewone suiker gebruiken of ni!?!? graar zsm antwrd!

  8. posted by ellouisa on 11-12-2005

    Hey lieverd 😀 hihi wat leuk dat je deze wil maken, je kan ook gewone suiker gebruiken hoor! Dan wordt de structuur van de cake alleen iets grover, maar het maakt niet zo heel veel verschil :)Succes meid en laat t me weer weten hoedie was he? eet smakelijk!!

  9. posted by Ouissam on 13-12-2005

    Ziet er lekker uit meid! Van de week ga ik ‘m uitproberen :goedzo:

  10. posted by ellouisa on 13-12-2005

    :goedzo: ouissam, ben benieuwd wat je ervan vindt 🙂

  11. posted by sabrinake on 12-11-2006

    hey,witte basterdsuiker is da gewoone suiker??
    kunt u snel antwoorde wan ik wil die cake maken hij ziet er héérlijk uit. groetjs sabrina

  12. posted by ellouisa on 12-11-2006

    het is iets fijnere suiker dan gewone suiker. maar je kan ook gewone suiker nemen hoor.

  13. posted by moslima14 on 20-11-2006

    woouuw moet ik egt een keer proberen
    thanks!!!

  14. posted by ummsalman on 03-04-2009

    Ik heb deze gemaakt, heb alleen in plaats van boter olie gebruikt, en ik had geen rozijnen, maar hij was heel lekker, en zag er ook leuk uit met dat wit en bruin. masha’Allah goed recept hoor!

  15. posted by sadiye on 05-04-2009

    hmmm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.