Chocolade paastaart

2018-03-16
  • Opbrengst : vorm van 20 cm
  • Bereidingstijd : 15m
  • Kooktijd : 40m
  • Klaar in : 1:10 u
Beoordeel dit recept:

Pasen komt er weer aan en de winkels liggen vol paaseitjes! Ik ben er zelf niet megadol op, na een paar heb ik wel genoeg, maar mijn zoontje is er gek op. En de combinatie met deze brownietaart is echt perfect voor chocoholics! Een stevige chocoladebom met een ganache en 3 kleuren paaseitjes, het is gewoon bijna zonde om op te eten! Een heerlijke Chocolade paastaart.

Van de brownietaart maakte ik al eens een video, die je hieronder kunt zien. Ik gebruikte nu alleen geen walnoten en 150 gr bloem i.p.v. 110 en bovenop de ganache geen walnoten, maar paaseitjes!

Ingrediënten

  • - 3 eieren
  • - 150 gr suiker
  • - 1 zakje vanillesuiker
  • - 150 gr bloem
  • - 1 tl bakpoeder
  • - 150 gr boter
  • - 120 gr pure chocolade
  • - 60 gr melkchocolade
  • Ganache:
  • - 90 gr pure chocolade
  • - 15 gr melkchocolade
  • - 90 ml room
  • - ca. 300 gr paaseitjes (wit, melk en puur)

Werkwijze

Stap1

Smelt boter met de chocolade in een steelpannetje. Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker. Mix het botermengsel erdoor. Voeg bloem en bakpoeder toe en mix erdoor. Schep in een ingevette springvorm van 20 cm en bak 40 minuten op 175 graden (hetelucht 160). Bak hem zeker niet langer dan wordt hij droog!

Stap2

Laat de taart afkoelen op een rooster en maak de ganache door de chocolade en room te smelten. Giet over de taart en garneer met gehalveerde paaseitjes.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.3 / 5)

3.3 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

  • Mississippi Mud pie - Amerikaanse chocoladetaart

    Mississippi Mud pie – Amerikaanse chocoladetaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.