Chocococokoekjes

2006-10-23
  • Servings: genoeg
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 14
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

14 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

  • Marmer muffins

    Marmer muffins

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 300gram Fijne kokos
    1 klein blikje nestle
    ongeveer 400 gram in olie gebakken amandelen
    Chocolade blok

Method

Step 1

De gebakken amandelen grof malen. ( niet te fijn )

Ook de fijne cocos word nogmaals gemalen.

Vervolgens doe je de cocos en een blikje nestle samenvoegen. Tot het een papje word. Je moet er ronde balletjes van kunnen maken.

Chocolade smelten!!!

Die balletjes doe je vervolgens door de chocolade en daarna haal je ze door de grof gemalen gebakken amandelen.

Ze lijken een beetje op Ferrero Rocher.

Comments (10)

  1. posted by ellouisa on 23-10-2006

    mmm ziet er lekker uit

  2. posted by Nana21 on 23-10-2006

    En heel simpel om te maken. Heb nog veel meer… Hoop alleen dat de bereidingswijze wel te volgen is! Ghir inshAllah

  3. posted by roumaysaaa on 23-10-2006

    wat is een blikje nestle en waar haal je dat lijkt me ook heel erg makelijk…

    En heb nog een vraagje over die papieren bakvormpjes..
    ze zijn er ook in het klein de grootte van een dopje van een fles ongeveer waar haal je die???????????????

  4. posted by roumaysaaa on 23-10-2006

    lekker nana je recepten zijn top
    Stuur ze ook naar me hotmail

  5. posted by roumaysaaa on 23-10-2006

    als je kan

  6. posted by roumaysaaa on 23-10-2006

    ewa ja nana21 ben je er nog

  7. posted by Nana21 on 23-10-2006

    Sorry Roumaysa Ik ben er weer. Ik moest werken vandaar dat ik weg was. Meestal weten ze in marokkaanse winkels wel wat Nestle is. Het is een soort dikke melk, die men veel gebruikt om koekjes te maken. Ik heb het blikje weggegooid, anders had ik ff een fototje ervan opgestuurd.

  8. posted by MADAME CUISINE on 24-10-2006

    Nestle is een Frans merk.
    Hier in nl is het friesche vlag, en in het blikje zit CONDENSMELK, dat is gezoete houdbare melk, die veel in koekjes en toetjes wordt verwerkt.
    Dus: Ga naar de Albert Hein en vraag om condensmelk van Friesche Vlag.
    Bij onze AH staat het bij de toko-afdeling. Omdat het vaak in de aziatische keuken wordt gebruikt.
    Bij dirk van den Broek, staat het bij de koffiemelk.
    Groet, Madame Cuisine

  9. posted by Yaminaa on 02-11-2006

    Moet je de Nestlé ook opwarmen of kun je het zo bij de cocus voegen?

  10. posted by nicjah on 17-11-2006

    hej Nana21,…hoe is tie?
    ik zie bij blokker geen kleine papieren bakvormpjes…waar koop jij ze,bij de marokaan of turkse winkel???….
    groetjes nicjah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.