Choco-caramelkoekjes

2006-10-20

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 57
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

57 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

  • Marmer muffins

    Marmer muffins

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Ingredienten voor de bodem:
    100 gr boter
    175 gr bloem
    50 gr suiker
    1 zakje vanillesuiker
    1 tl bakpoeder
    3 el water
    Voor de vulling:
    175 gr boter
    100 gr suiker
    3 eetlepels stroop
    1 blikje gecondenseerde melk (fries meisje of nestle)
    Decoratie:
    150 gr bruine chocolade
    50 gr witte chocolade

Method

Step 1

Meng bloem, suiker, vanillesuiker en bakpoeder. Verdeel de boter in stukjes hierop en kneed het door. Als het te droog is wat water toevoegen en kneden tot een samenhangend deeg. Bekleed de middelste bestillavorm met bakpapier en druk hierin het deeg uit. Bak het 20 minuten op 180 graden gaar.
Smelt ondertussen voor de vulling de boter en voeg de nestle, stroop en suiker toe. Breng het aan de kook en laat 5 minuten doorkoken tot het een dikke massa is. Giet dit over de gebakken en afgekoelde bodem. Laat het in de koelkast opstijven (een paar uur en het liefst een nacht!).
Smelt de chocolade met wat olie en besmeer de opgestijfde caramel met de bruine chocolade. Daarna de witte choco erop gieten en met de bolle kant van een lepel de chocolade uitsmeren zodat je een mooi effect krijgt. Laat hard worden en snijd in ruitjes of vierkantjes.

Comments (45)

  1. posted by yasmina on 20-10-2006

    wow je hebt goed bezig gedaan!! ziet lekker uit,, ik maak insha Allah wel.. liefs missbaby

  2. posted by samya on 21-10-2006

    ziet er echt lekker uit ga k zkr binnekort uitproberen… en laat t je weten hoe t geworden is ๐Ÿ™‚

  3. posted by ellouisa on 21-10-2006

    thanks dames!! xxxxxx

  4. posted by farah79 on 22-10-2006

    tbarkelah ellouisa heb niet alles in huis anders ging ik m nu maken

  5. posted by Nana21 on 23-10-2006

    Tbarkelah 3leek. Super goed van je.

  6. posted by sami on 25-10-2006

    ziet er lekker uit.

  7. posted by ellouisa on 26-10-2006

    Thanks dames :)Deze koekjes waren het eerste op met el aid hihi

  8. posted by mamaatje on 27-10-2006

    ik heb dit gemaakt met suikerfeest. het was echt appart en lekker…!!

  9. posted by mamaatje on 27-10-2006

    Nou ellouisa, mijn moeder dacht dat ik ze in een winkel had gekocht hihi.. bedankt voor je lekkere recepten

  10. posted by ellouisa on 27-10-2006

    wat leuk om te horen mamaatje!! xxxx

  11. posted by Hind on 30-10-2006

    hoi hoi, hoeveel koekjes krijg je er ongeveer uit? Mijn dochter moet donderdag trakteren voor haar verjaardag en dit lijkt me wel wat. Kan ik alles eventueel verdubbelen als het er niet genoeg zijn weet je wel!

  12. posted by ellouisa on 31-10-2006

    ik denk ongeveer 30-35….

  13. posted by libeluli on 31-10-2006

    MJAMIE, hopelijk maak ik dit in het weekend, ziet er lekker uit hoor!!xxxx

  14. posted by ellouisa on 01-11-2006

    thanks lieverd!! xxxxx

  15. posted by Hind on 02-11-2006

    Sorry voor de trage reactie, maar heb ‘t nogal druk. Bedankt in ieder geval, ga ze vanavond maken

  16. posted by ellouisa on 02-11-2006

    Graag gedaan hoor en maakt niet uit! :kus:

  17. posted by Hind on 08-11-2006

    Hoi, hoi, ik heb je nog een mailtje gestuurd, want ik wil graag weten hoe veel gecondenseerde melk erin moet, want ik heb denk ik een te groot blikje gebruikt, want de caramel bleef zo nat?

    Kus HInd

  18. posted by ellouisa on 08-11-2006

    ik heb je een mail terug gestuurd ๐Ÿ˜‰

  19. posted by Hind on 09-11-2006

    Bedankt lieverd!

  20. posted by amina12 on 18-11-2006

    hoi het ziet er heerlijk uit ik ga vandaag inschallah (MESCHIEN) DINGEN KOPEN OM HET TE MAKEN OK bedankt

  21. posted by oumsara on 22-12-2006

    sallam 3allakoem,

    hoeveel gecondenseerde melk zit er in een blikje?

  22. posted by elouazizi on 30-12-2006

    ik heb het gister gemaakt maar die koek bleef plakken aan de bestillavorm. ik kreeg het moet moeite eruit en hij was daardoor kruimelig.. en caramel was te vloeibaar gebleven. ik had het 2 uur in de koelkast gelaten.. was de vriezer toch niet beter geweest?

  23. posted by ellouisa on 31-12-2006

    in een blikje gecondenseerde melk zit 397 gram…
    Heb je wel bakpapier in de bestillavorm gedaan??Dan blijft hij niet plakken namelijk….
    De caramel moet een nacht opstijven…

  24. posted by elouazizi on 03-01-2007

    ow ok.. nee ik had geen bakpapier in de vorm gedaan.. ik nam de bereidingswijze heel letterlijk zo te zien.. je had het er niet bij gezet vandaar. hihi.. maar de caramel had ik ook niet een nacht laten opstijven.. daardoor raakte het ook plat..moet ik het in de koelkast of in de vriezer zetten.. maar ondanks alles… ze waren wel heeerlijk.. soekran..

  25. posted by elouazizi on 03-01-2007

    je had het er wel bij gezet joh! ik had een eigen sammenvatting gemaakt en dat had ik er niet bij gezet.. over een nacht opstijven dat staat er niet bij.. gair..

  26. posted by ellouisa on 04-01-2007

    Klopt idd ik had het er niet bijgezet van die nacht opstijven! Ik ga het veranderen.

  27. posted by Samira82 on 10-04-2007

    Het ziet er echt geweldig uit !! Hoop dat het net zo lekker zal smaken.

    Kan het trouwens ook in een gewone taartvorm ? En hoeveel cm met die dan zijn ? Alvast Bedankt !

  28. posted by Samira82 on 18-04-2007

    niemand ๐Ÿ™ ….?

    Pleeaaaase kan iemand mij vertellen of ik dit in mijn springvorm (taartvorm) van 26 cm kan maken. Of moet ik dan meer of minder deeg gebruiken ??

  29. posted by ellouisa on 20-04-2007

    sorry meid!
    Het kan wel, maar dan moet je eigenlijk wat minder gebruiken, anders wordt het te dik!

  30. posted by Samira82 on 21-04-2007

    Bedankt voor je reactie ! Heb nog een vraagje..hoe groot is de bstilla vorm dan die jij gebruikt ? Thnx !

  31. posted by ellouisa on 24-04-2007

    de kleinste, die is volgens mij 30 cm…

  32. posted by ILDIKO on 26-04-2007

    Beste meisjes! Kunnen jullie meededelen hoe groot bakblik heb je nodig voor deze koek te bakken voor zoveel deeg! Belangrijk! Bedank vorr jullie!!

  33. posted by ILDIKO on 26-04-2007

    Sorry! “voor”bedult.

  34. posted by ellouisa on 13-05-2007

    k heb hierboven al geantwoord, 30 cm.

  35. posted by elouazizi on 31-05-2007

    salam. ik heb het weer gemaakt maar de caramel bleef vloeibaar. ik heb het een nacht laten opstijven en ondanks dat. moet er niet minder boter in of zo? en welke chocola kan ik het beste gebruiken/ moet ik een dikke laag doen? en hoe kan ik het het beste laten smelten? bij mij word het altijd een papje. ik heb cocoglazuur gebruikt maar die wordt heel snel hard.. please help me!!! soekran

  36. posted by Miss Koezina on 15-06-2007

    Wauww die koekjes zien er echt Superlekker uit Tbarkalah 3liek!, ik wil ze heel graag proberen te maken, Maar wat voor stroop moet je gebruiken, van welk merk bijvoorbeeld, ik hoop dat iemand met kan helpen!
    Alvast bedankt!

  37. posted by chantalle on 29-06-2007

    Salaam Ellouisa, ik moet zeggen dat ik veel van je recepten heb geprobeerd en ze zijn allemaal gelukt..Ik had alleen een vraagje over deze want in de bereidingswijze schrijf je de nestle stroop suiker toevoegen, maar bij de ingredienten zie ik nergens nestle staan?

  38. posted by saidael on 18-07-2007

    wat word er precies bedoelt met stroop en het nestle blikje van hoeveel? kan er iemand antwoorden aub

  39. posted by chantalle on 25-07-2007

    Met stroop denk ik gewoon stroop wat je op je pannenkoeken kan doen en zo n blikje is 397 gram ongeveer.. Succes meid.

  40. posted by cookiemam on 27-07-2007

    ellouisa, ik heb ze gemaakt voor mijn visite morgen inchallah, maar bij mij zijn ze wat dunner dan die van jou denk ik.Op de foto zijn ze wat dikker denk ik of lijkt het alleen maar zo?
    Ik heb de koek in een blikvorm van 30 cm gedaan . ze zien er wel erg mooi uit. dank je wel! alleen nog de visite moeten proeven en goedkeuren hihihih****

  41. posted by Samira82 on 27-07-2007

    Ik zag ergens in de reacties dat Ellouisa ook een vorm van 30 cm heeft ๐Ÿ˜‰

    Heb je het zelf nog niet geproefd ??
    Ik durf nooit iets aan anderen te geven zonder eerst te proeven 8|

  42. posted by cookiemam on 27-07-2007

    hoi samira82,
    hahaha ja ik heb het wel geproefd en het is onwijs lekker,vooral als je van twix hou,maar volgens mij is die van ellouisa wat dikker dan die van mij.ik vind het alleen wat te zoet maar dat is mijn persoonlijke mening ondanks dat ik in de deeg 25 gram suiker heb gedaan en bij de nestle maar 20 gram, maar ik blijf het te zoet vinden,Dat komt ook misschien doordat ik geen suiker meer gebruik. (ben sinds mijn dieet gestopt met zoet eten en suiker in de thee of koffie) nu vind ik alles te zoet hihiih

  43. posted by Samira82 on 28-07-2007

    hahaha ja dan lijkt alles zoet !
    Na deze koek moet je zeker een week weer flink dieeten haha

  44. posted by sadiye on 15-11-2008

    hahahah jazeker

  45. posted by koken20 on 06-01-2011

    hmm mashAllah deze moet ik snel proberen InschAllah,
    bedankt voor het recept!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.