Chinese mihoen

2005-10-11
  • Servings: 1
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.2 / 5)

4.2 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Pizza tonijn en mozzarella

    Pizza tonijn en mozzarella Recept

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • blokjes mihoen (2 personen, ruim)
    - wat garnalen of kipfilet
    - roerbakgroenten
    - 1 tl vetsin
    - zout en peper
    - 3-4 druppels sesamolie
    - 1 roerei (zonder zout)

Method

Step 1

Wel de mihoen in 5- 10 minuten in heet water tot deze los en zacht zijn. NIET KOKEN! Het wordt niet zo heel zacht, maar als ze maar los vallen. Je moet af en toe even losroeren.

Doe het in een vergiet en laat het uitlekken. Marineer de garnalen of kipfilet met wat peper en zout. Verhit wat olie in een koekepan of wok en bak hierin het vlees half gaar.

Voeg de roerbakgroenten tot deze zacht zijn, voeg de vetsin, sesamolie, zout en peper bij. Als de groenten gaar zijn, na een minuutje of 5, voeg dan de mihoen en ei bij en bak hutsend door tot deze verhit is en je maaltijd is klaar.

Variatie: voeg eens 1 tl kerriepoeder of marsala bij, geeft een lekkere smaak.

Mihoen is een dunne, Chinese noedel, gemaakt van rijstbloem. Het is ook bekend onder de naam bihoen (Mihoen en bihoen zijn beide benamingen uit de Min Nan talen) of rijstvermicelli. In Thailand staat deze noedel bekend als sen mie, in Vietnam als Bún, in de Filipijnen als bihon, in Maleisië en Singapore als bee hoon, in Indonesië als bihun of mihun. Kantoneestaligen kennen het als mai fan en Mandarijntaligen als mi fen.

Comments (2)

  1. posted by miss france on 11-10-2005

    oooh hier ben ik zoooo gek ophmmmmmmmm

  2. posted by eva2 on 12-08-2007

    lekker ga ik zeker een keer proberen
    bedankt voor het recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.