Chili con carne Lekker pittig Mexicaans stoofpotje stoofpotje
2005-10-07- Cuisine: Mexicaanse
- Course: Hoofdgerecht
- Skill Level: Erg simpel
-
Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 20m
Average Member Rating
(2.7 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
820 -
Vet
49 g -
Eiwitten
38 g -
koolhydraten
57 g
Lekker pittig Mexicaans stoofpotje: chili con carne. We maken ‘m met gehakt, een pepertje en koffie. Ja, koffie. Want dat combineert heel goed met de bonen. Chocolade ook trouwens. Echt. Maar natuurlijk hebben we ook het klassieke recept.
Ingredients
- - 2 uien
- 2 rode paprika's
- 250 gram sperzieboontjes
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- rund of lamsgehakt (ca. 500 g)
- 1 kuipje kruidenpasta
- chili con carne ( bij AH te verkrijgen )
- 2 blikjes kidneybonen (a 400 g)
- 1 zakje tortillachips (150 g)
Method
Step 1
Uien pellen en snipperen. Paprika's schoonmaken en in stukjes snijden. In braadpan olie verhitten en gehakt rul bakken. Ui en paprika erdoor scheppen en 3 min. meebakken. sperziebonen eerst 8 minuten koken en daarna toevoegen en meebakken.
Kruidenpasta en 200 ml water erdoor roeren en aan de kook brengen.
Mengsel 5 min. zachtjes laten koken.
Bonen laten uitlekken en bij gehaktmengsel voegen.
Geheel weer aan de kook brengen en nog 2 min. zachtjes verwarmen.
Chili con carne met tortillachips serveren.
posted by tara29 on 07-10-2005
vervang het gehakt voor shoarma ook aan te raden !!!!!!!!!
posted by ummsalman on 02-02-2009
ik zag bij zo’n pakje van knorr dat er spekvet in zat, dus kijk wel goed baar de ingredienten van die chilli con carne kruiden