Chili con carne Lekker pittig Mexicaans stoofpotje stoofpotje

2005-10-07
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 20m
Beoordeel dit recept:

Lekker pittig Mexicaans stoofpotje: chili con carne. We maken ‘m met gehakt, een pepertje en koffie.  Ja, koffie. Want dat combineert heel goed met de bonen. Chocolade ook trouwens. Echt. Maar natuurlijk hebben we ook het klassieke recept.

Ingrediënten

  • - 2 uien
    - 2 rode paprika's
    - 250 gram sperzieboontjes
    - 2 eetlepels zonnebloemolie
    - rund of lamsgehakt (ca. 500 g)
    - 1 kuipje kruidenpasta
    - chili con carne ( bij AH te verkrijgen )
    - 2 blikjes kidneybonen (a 400 g)
    - 1 zakje tortillachips (150 g)

Werkwijze

Stap1

Uien pellen en snipperen. Paprika's schoonmaken en in stukjes snijden. In braadpan olie verhitten en gehakt rul bakken. Ui en paprika erdoor scheppen en 3 min. meebakken. sperziebonen eerst 8 minuten koken en daarna toevoegen en meebakken.

Kruidenpasta en 200 ml water erdoor roeren en aan de kook brengen.

Mengsel 5 min. zachtjes laten koken.

Bonen laten uitlekken en bij gehaktmengsel voegen.

Geheel weer aan de kook brengen en nog 2 min. zachtjes verwarmen.

Chili con carne met tortillachips serveren.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(2.7 / 5)

2.7 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Pizza tonijn en mozzarella

    Pizza tonijn en mozzarella Recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    820
  • Vet

    49 g
  • Eiwitten

    38 g
  • koolhydraten

    57 g

Reacties (2)

  1. Geplaatst door tara29 aan 07-10-2005

    vervang het gehakt voor shoarma ook aan te raden !!!!!!!!!

  2. Geplaatst door ummsalman aan 02-02-2009

    ik zag bij zo’n pakje van knorr dat er spekvet in zat, dus kijk wel goed baar de ingredienten van die chilli con carne kruiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.