Chebbakia

2014-08-29
  • Prep Time: 2:00 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

Ingredients

  • 1 kilo meel
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels azijn
  • 1 theelepel kaneel
  • 150 gram sesamzaad
  • 1 eetlepel anijszaad
  • beetje vanillesuiker en bakpoeder
  • 2 zakjes gist
  • 200 gram boter
  • 15 cl (olijf)olie
  • 1 snufje arabische gom
  • 1 snufje saffraan
  • 10 cl oranjebloesemwater
  • 1 kilogram honing
  • olie om te bakken

Method

Step 1

Rooster de sesamzaad eventjes in een koekenpan.

Step 2

Neem een grote kom en voeg daarin de ei, azijn, kaneel, gestampte anijszaad, 100 gram sesamzaad toe en meng dit goed met elkaar.

Step 3

Meng in een andere kom de boter, olijfolie en de oranjebloesemwater goed door elkaar, waardoor de boter gesmolten raakt en voeg dit bij de rest toe en meng dit geheel goed door elkaar.

Step 4

Voeg daarna de gist, fijngestampte arabische gom en vervolgens het meel toe en kneedt dit goed door elkaar met je handen tot je een gelijkmatige stevige deeg krijgt.

Step 5

Verdeel het deeg in grote balletjes, dek het af met een plastic zak en laat voor 15 minuten even rusten.

Step 6

Bereidingswijze: Op een met meel bestoven aanrecht of werkplek rol je het deeg uit (per balletje).

Step 7

Snijd met een deegwielroller een rechthoek en verdeel deze weer in zes kleine rechthoeken. Snijd in elk rechthoekje 4 verticale lijnen zonder dat het deeg uit elkaar valt. Je pakt een vierkantje op en verstrengelt voorzichtig de stroken door elkaar heen in een vorm van een bloem, door de middelste stroken boven de anderen uit te laten steken. Zo maak je alle chebbakia.

Step 8

Verwarm de olie in een pan en bak de chebbakia’s goudgeel.

Step 9

Haal ze eruit met een schuimspaan.

Step 10

Dompel daarna meteen de chebbakia’s in warme honing en laat ze uitlekken.

Step 11

Bestrooi de chebbakia’s met het resterende sesamzaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.