Charmilla – Marokkaanse saus

2005-10-10
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.4 / 5)

4.4 5 22
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

22 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Charmilla, Marokkaanse saus, recept uit de Marokkaanse keuken.

Ingredients

  • - 5 uien
    - zonnebloemolie
    - 5/6 tomaten (grote)
    - 2/3 groene paprika's
    - 5 teentjes knoflook
    - halve eetlepel ras el hanout
    - envelopje saffraan
    - vleesblokjes (schaap.lam ,kalf.)
    - kosbar (koriander)
    - ma3dnoes (gladde peterselie)
    - zout
    - eventueel 2 eieren

Method

Step 1

Snijd de uien en paprika's en rasp de knoflook.

Doe een scheut olie in een pan en voeg de uien paprika en de knoflook toe even op hoog vuur roerbakken dan voor ong 20 minuten laten smoren.

Dan de gesneden vleesblokjes met zout toevoegen en 30 minuten laten stoven.

Tomaten schillen van kern ontdoen, pitjes verwijderen en toevoegen aan het vleesmengsel net als de ras el hanout, saffraan fijngesneden koriander en peterselie.

Nog voor 20 minuten laten stoven, eventueel nog met wat zout op smaak brengen.

Je kan ook op het einde nog twee eieren erdoorheen roeren, het is klaar als de eieren gestold zijn.

Serveren met Marokkaans brood of Turks brood.

Frieten zijn ook lekker hierbij net als een salade.

Gerecht nog nooit tegen gekomen in mijn kookboeken .

Ps: foto van A Cuisine (xax)

Comments (10)

  1. posted by tara29 on 10-10-2005

    heerlijk
    mijn man is hier gek op!
    Ik moet het van de week maar eens weer maken!

  2. posted by eva2 on 10-10-2005

    hier thuis zijn ze er ook gek op!!

  3. posted by tajinelover on 17-08-2006

    charmilla is echt lekker. bedankt voor het recept

  4. posted by sennae on 09-03-2008

    dus als ik het goed begrijp ben je 70 min. bezig?? Groetjes

  5. posted by eva2 on 11-05-2008

    ik hou det tijd niet echt bij maar vanaf het voorbereiden totdat het klaar is ben je ruim anderhalf uur bezig dus ,
    de aangegeven tijd is alleen de stooftijd ,
    groetjes eva2

  6. posted by Yassan on 06-10-2008

    lekker,
    me man .vond heerlijk

  7. posted by $ouhailla. on 13-09-2009

    SalamAleikum..
    Je bedoeld marokkaanse saus hè? 😛
    En wat bedoel je met éen anvelopje zaffraan’

    Groeten.

  8. posted by $ouhailla. on 13-09-2009

    SalamAleikum..
    Je bedoeld marokkaanse saus hè? 😛
    En wat bedoel je met éen anvelopje zaffraan’

    Groeten.

  9. posted by gerda on 13-09-2009

    saffraan zit een papieren zakje dat lijkt op een envelopje

  10. posted by phylicia on 08-08-2012

    Haii,

    Moet er niet iets van water bij voor het stoven??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.