Cappuccino biscuit met boterroom vulling en chocolade topping

2018-02-04
  • Yield: 18 cm
  • Servings: 8
  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 50m
  • Ready In: 2:30 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

Recept voor een heerlijk Cappuccino biscuit met cappuccino boterroom vulling en chocolade topping. Is ook leuk om mee te nemen als je op bezoek gaat.

Ingredients

  • Biscuitbeslag:
  • - 5 eieren
  • - 150 gr suiker
  • - 250 zelfrijzend bloem
  • - 1 zakje cappuccino
  • Vulling:
  • - 200 ongezouten boter op kamertemperatuur
  • - 200 gr gesmolten witte chocolade
  • - 400 gr room
  • - 2 pakjes krem santi slagroom( turks winkel)
  • - 1 zakje cappuccino
  • suikerwater:
  • - 50 ml water
  • - 50 gr suiker
  • - 1 theelepel cappuccino
  • Topping:
  • - 150 ml room
  • - 150 gr zwartte chocolade
  • Verder
  • Abrikozenjam

Method

Step 1

Suikerwater: (voor het vochtig maken van biscuit )
50 ml water, 50 gr suiker en 1 theelepel cappuccino samen 5 min zachtjes koken.

Step 2

Topping:
150 ml room warm maken en daar 150 gr zwartte chocolade bijmengen.

Step 3

Vulling:
Boter fijn kloppen.
Room, krem santi en cappuccino samen stijfkloppen.
Cappuccino biscuit met boterroom vulling en chocolade topping - vulling Boter en gesmolten chocolade erbij kloppen, afdekken en 1 uur laten opstijven in koelkast.

Step 4

Biscuitbeslag:
Eieren, suiker en cappuccino 10 min kloppen totdat het dik romig is.
Nu kan je de zelfrijzend bloem aan het biscuitdeeg mengsel toevoegen. Meng dit heel rustig met een spatel, niet met een mixer. Voorkom dat er klonten bloem in het biscuitbeslag mengsel komen, gebruik dus eventueel een zeef als dat nodig is. Cappuccino biscuit met boterroom vulling en chocolade topping beslag Doe in bakvorm en bak in voorverwarmde oven eerst op 175 gr 15 min dan verlagen naar 150 gr +/_ 25 a 35 min tot satestok droog uitkomt . Laat 10 min in bakvorm staan haal dan uit vorm en laat afkoelen op rooster. Cappuccino biscuit met boterroom vulling en chocolade topping bescuit uit oven

Step 5

Snij de biscuit in 3. Cappuccino biscuit met boterroom vulling en chocolade topping bescuit snijden

Step 6

Besprenkel met suikerwater
Besmeer elke laag met abrikoozjam. Cappuccino biscuit met boterroom vulling en chocolade topping bescuit Besprenkel met suikerwater

Step 7

Deel vulling in 4. Doe tussen elk laag 1 deel dus 3 lagen en 1 deel smeer je zijkanten rondom af. Cappuccino biscuit met boterroom vulling en chocolade topping smeren en vullen Laat 1 uur opstijven in koelkast.

Step 8

Giet bovenop de chocoladetopping en versier naar smaak, ik heb vanboven paar toefjes slagroom gespoten en paar streepjes chocolade ❤ Cappuccino biscuit met boterroom vulling en chocolade topping

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.