Broodpannenkoek – Pitabrood

2005-10-10
  • Yield: 12
  • Servings: 1
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja

Broodpannenkoek of pitabrood is een plat broodje met een zachte korst. Het wordt overlangs ingesneden, zodat er een soort ‘zakje’ ontstaat, waarin gyros of shoarma wordt gestopt. In sommige landen wordt het broodje dan ook gebruikt ter vervanging van een bord.

Ingredients

  • Voor 12 broden
    - 500 gr bloem(en bloem om mee te werken
    - 25 gr verse gist
    - 280 ml lauw water
    - 1 tl suiker
    - 1 tl zout

Method

Step 1

Doe de bloem in een kom, verkruimel de gist doe er de suiker bij doe dit tezamen met het zout bij het lauwe water

goed kneden (of als je een deegkneder of broodbakmachine met een doug (kneed stand hebt kan je die gebruiken). 

Afgedekt 1 uur laten rijzen.

Het deeg op een bestoven werkblad leggen en nogmaals goed kneden, verdeel het deeg dan in 12 bolletjes, pak een bolletje en rol het deeg met een deegrol tot een dun rond brood. Verhit een koekenpan (met anti aanbak laag.)

Leg er een zo'n dun rond brood in en bak op hoog vuur elke kant zo'n 1 a 2 minuten.

Doe dit met alle deegbollen.

Om de broden warm en soepel te houden vouw ze dubbel en wikkel ze in aluminiumfolie.

Lekker met alles waar je brood mee kan vullen, denk aan gegrild vlees met salade, etc.

Erg lekker een soort pitabrood

Comments (14)

  1. posted by amira_van_kozina on 10-10-2005

    het lijkt me heerlijk ik ga het zeker een keer proberen!!! Kun je ook i.p.v. verse gist ook gedroogde gist gebruiken?? let me know….

  2. posted by eva2 on 10-10-2005

    ja je kan ook instantgist nemen ,een zakje is voor 500gr bloem.
    voor alles waar verse gist voor staat (en andersom)kan je droge (instant)gist voor gebruiken
    succes!

  3. posted by fati on 11-10-2005

    is dat zoals pizzabroodje is die ook opgestegen?

  4. posted by eva2 on 11-10-2005

    het is een plat brood wat gevuld kan worden,je kan het dus open snijden en vullen met een vulling naar keuze.
    alles wat je met gist bereid gaat rijzen
    het is een soort pitabrood

  5. posted by fati on 12-10-2005

    allahi jaziek bygary,wasalaamoe3laykoem

  6. posted by loulouM on 22-01-2006

    ha lekker!!mijn schoonmoeder noemt het mechmer en haar zus bouchieer. de afgelopen 3 weken hebben ik en mijn schoonmoeder ons hier zo wat ziek aan gegeten.Het is vooral lekker met honing en gesmolten boter.

  7. posted by eva2 on 09-02-2007

    ja je kan er van alles in doen ,zelf vind ik het lekker mer sla en vlees!

  8. posted by sjaahida on 09-02-2007

    lijkt me echt lekker voora wa jij zget eva 2 met vlees enzo…mmmmmmm misschien wel wat voor de lunch dit weekend . maar kan je het brood dat je gebakken hebt ook invriezen? anders is het bestwel veel

  9. posted by sjaahida on 05-03-2007

    salaam ik heb ze gisterochtend gemaakt oten ik met wat zusters opstap ging. nou had dus echt nie genoeg, ze wilden meer!!!!!!! ik heb het ook met instantgist gedaan. ze waren heerlijk. Ga ze strax inshallah weer maken echt bedankt voor dit recept

  10. posted by eva2 on 08-05-2007

    graag gedaan !!!

  11. posted by Samira82 on 16-05-2007

    Hoe groot (doorsnede)is zo’n uitgerold bolletje bij jullie ongeveer ?
    Heeft een van jullie het met melk gemaakt ipv water smaakt dat niet beter misschien ?

  12. posted by sjaahida on 18-05-2007

    nee gewoon met water … gw brood maak je toch ook met water. ze zijn echt heerlijk zo. en je kan ze zo groot maken als je zelf wilt… de dikte kan ook verschillen als ik ze als wrap gebruik maak ik ze heel dun en als ik ze opensnij zoals in het recept maak ik ze iets dikker.

  13. posted by Samira82 on 19-05-2007

    Wit brood en witte bolletjes worden met melk gemaakt 🙂

  14. posted by sjaahida on 29-02-2012

    Oh serieus?
    Ik maak mijn witte brood ook weleens met water, het ligt eraan wat voor brood ik maak 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.