Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

2018-03-08
  • Yield: 23 stuks
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Erg verrassende frisse zomerse watermeloen shake

    Erg verrassende frisse watermeloen shake

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

Marokkaanse Briwat be louz of amandeldriehoekjes, wie kent deze heerlijke koekjes niet. Deze zijn een van de bekendste Marokkaanse koekjes naar ka3b alghezaal en ghribiyaat. Ook tijdens de ramadan worden ze op tafel geserveerd naast Harira.

Ingredients

  • - 300 gr amandelen gepeld en gebakken
  • - Theelepeltje kaneel
  • - 40 gr gesmolten boter
  • - Scheut oranjebloesem
  • - Olie

Method

Step 1

Amandelen malen in koffiemaler, dan de kaneel erbij en de gesmolten boter ( beetje v beetje en de oranjebloesem tot je er een balletje van kan vormen. Dan maak je vervolgens allemaal balletjes zo groot als een walnoot, dan pak je filodeeg en vouw open en snijd er een strook vanaf. Leg er het balletje op om te kijken hoe groot dan heb je dus een stapeltje fildodeeg

Step 2

Pak een velletje en besmeer met olie ( niet met gesmolten boter, er zit water in dan gaat je deeg scheuren).

Leg je balletje erop en vouw een driehoekje van ( zie foto) Briwat -Marokkaanse filo-Amandeldriehoekjes Werk alles af en besmeer ze met olie en dan in voorverwarmde oven op 180 gr afbakken tot ze goudbruin zijn. Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes oven

Step 3

Daarna in de warme honing waar je beetje gemalen Arabische gom in doet! Uit laten lekken en bestrooien met sesam of amandelschaafsel!

Ik had maar beetje gemaakt voor zon 23 stuks:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.