Briek

2008-03-09
  • Servings: 1
  • Prep Time: 20m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 1 pak fillodeeg (loempia vellen laten ontdooien Pak alleen hoeveel stuks je wilt maken) - 1 grote aardappel (ligt er aan hoeveel je wilt maken) - 1 kleine ui - 1 teentjes knoflook - 1 beetje verse peterselie - 1 blikje tonijn op olijfolie (als je van tonijn houd hoeft niet) - zout en peper - olie om in te baken - 2 ei

Method

Step 1

Aardappel, ui en knoflook geschild in bodempje water in ca. 20 minuten gaar koken en laten afkoelen. aardappel praken met een vork. De peterselie fijnsnijden en bij de aardappelen doen en een ei.

Dan pak je de Loempiavellen en leg je ze in een ruitvorm voor je neer. Je voud de randjes naar binnen(niet te veel naar binnen vouwen) zo dat je de ene punt naar de andere punt kan vouwen (je vormt dan een driehoek)bestrijk de kantjes met alleen het eiwit.

Dan doe je in een bakpan een laagje olie verwarmt de olie.

Dan pak je de gevouwde Loempiavellen en doe je een beetje van het mengsel in het midden scheppen, als je er tonijn bij doet doe dat er dan boven op leggen, dan Met je vingers zachtjes aanduwen zodat je een halve maan van vulling vormt. Vouw een punt naar de andere punt en leg het in de olie en laat allebij de kanten goud bruin worden.

Briek op keukenpapier laten uitlekken en warmhouden.

Comments (7)

  1. posted by sjaahida on 17-03-2008

    ik deed dit altijd gewoon met bladerdeeg … Is ook erg lekker…
    Maareh als ik dit gerecht op tafel zet moet ik dus zeggen dat dit mootjes 06 zijn ? hihihi

  2. posted by sjaahida on 17-03-2008

    ik deed dit altijd gewoon met bladerdeeg … Is ook erg lekker…
    Maareh als ik dit gerecht op tafel zet moet ik dus zeggen dat dit mootjes 06 zijn ? hihihi

  3. posted by mootje06 on 18-03-2008

    hallo sjaahida haha je bent echt grappig. Het heet briek het komt uit tunisie. en ja je kan het ook met bladerdeeg doen maar dit is veel lekerder dan in bladerdeeg, moet je echt proberen. groetjes mootje06

  4. posted by sjaahida on 19-03-2008

    oke weet ik dat ook weer 🙂
    Ja dit is lekker knapperig , maar geloof je in bladerdeeg is het ook lekker ( en veel minder werk hihi)
    Ik ga het inshalah een keer proberen 😉
    groetjes terug

  5. posted by mootje06 on 20-03-2008

    ik maak ze ook met bladerdeeg. eigelijk kan in bladerdeegje er van alles instoppen en is het nog lekker hahah.

  6. posted by superkok on 25-03-2008

    ziet er lekker uit

  7. posted by mootje06 on 26-03-2008

    nou superkok ze zijn ook echt lekker. je moet ze ook echt een keer gaan proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.