Bloemetjes met Abrikozenjam

2014-10-03
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 10
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

10 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 500 gram zelfrijzend bakmeel (Koopman)
    - 250 gram margarine (op kamertemperatuur)
    - 2 eieren
    - 150 gram suiker
    - 1 zakje vanillesuiker
    Decoratie:
    - Abrikozen jam/ Aardbeien jam
    - Poedersuiker

Method

Step 1

- Mix de boter, eieren en de suiker tot een romige massa.

- Voeg hierbij de vanillesuiker en dit dan kort mengen.

- Tot slot voeg en een beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel bij.

- Kneed het tot een zachte en soepele deeg.

- Laat het deeg ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten.

- Rol het deeg uit en steek er vormpjes uit.

- Bak de koekjes op 180°C  ongeveer 15-18 minuten. Let er wel op dat de koekjes wit moeten blijven!

- Dompel de koekjes in poedersuiker. 

- Vul dan de  ene helft van het koekjes met jam en maak het dicht met een andere koekje.

 

Succes!

Comment (1)

  1. posted by melika on 30-12-2015

    zijn dit een soort nederlandse zandkoekjes ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.