Bliget djel zenzlan

2006-06-20
  • Porties : 40
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 200 gr sesamzaad, geroosterd
    250 gr bloem
    2 eigelen
    2 eetl. gesmolten boter
    2 tl. kaneel
    2 tl. gemalen anijs
    Lauwe melk om te kneden
    Hele gepelde en gebakken amandelen
    1 pot Honing
    Olie om te frituren

Werkwijze

Stap1

Maak een deeg dat soepel is. Rol het uit en snij er kleine vierkantjes uit. Breng twee tegenoverliggende punten naar elkaar toe en plak deze aan elkaar met een papje van bloem en water. Maak ze zo allemaal af en frituur ze dan gaar.

Dompel ze in de honing en laat uitlekken.

Doe dan nog een hele amandel in de opening.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(4.2 / 5)

4.2 5 44
Beoordeel dit recept

44 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (19)

  1. Geplaatst door fatema aan 21-06-2006

    deze koekjes vind ik echt lekker. ik zal ze een keertje maken:D.

  2. Geplaatst door hayatdoenja aan 21-06-2006

    heerlijk meid, bedankt voor je recepten

  3. Geplaatst door moslima aan 22-06-2006

    Deze koekjes was ik altijd naar op zoek nu heb ik ze, heel erg bedankt voor deze heerlijke koekjes recept.

  4. Geplaatst door asi aan 03-07-2006

    deze koekjes zijn lekker in ramadan.dat sortzijn

  5. Geplaatst door asi aan 03-07-2006

    sorry

  6. Geplaatst door asi aan 04-07-2006

    sorry over die fout van gisteren.dat was mijn zoonje hij was met mij aan toetsbord tegrablen. ik heb niet gezien.

  7. Geplaatst door ellouisa aan 05-07-2006

    haha maakt niet uit hoor

  8. Geplaatst door asi aan 10-07-2006

    ik bedool en sort shebekje.

  9. Geplaatst door ellouisa aan 11-07-2006

    ja ze smaken een beetje naar shebekia, maar toch net anders

  10. Geplaatst door asi aan 11-09-2006

    heey ellouisa.ik wil deze koekjes graag maken.voor ramaden maar ik heb geen vierkant vorem.kan ik met ies aders doen.

  11. Geplaatst door sami aan 19-09-2006

    hallo ik wilde effe zegen dat het echt lekker koekjes zijn.maar ik heb een vraagje aan jou ik heb chebekja gemaakt.en nu heb ik veel olie over kan ik het daar ook in bakken of niet graag u ant. dankje

  12. Geplaatst door sami aan 21-09-2006

    hallo daar ben ik dan weer.ik heb deze koekjes gemaakt en ze zijn zo lekker. en makelijk. dankje groetjes

  13. Geplaatst door ellouisa aan 13-05-2007

    sorry ik zie jullie commentaar nu pas haha na een half jaar!
    Je hebt geen vierkante vorm nodig, je kan het gewoon zelf uitsnijden.
    Je kan het in de olie van shebakia bakken idd.

  14. Geplaatst door 00kok00 aan 04-07-2007

    lijkt me lekker k ga ze nu proberen

  15. Geplaatst door hanan.a.n aan 20-07-2007

    die koekjes smaken lekker.bedankt vr recept

  16. Geplaatst door tahtah aan 25-04-2008

    Salam, Ik heb de koekjes gemaakt maar het deeg was plakkerig dus nu weet ik niet wat ik fout heb gedaan . Na het bakken waren de koekjes veelste hard.

  17. Geplaatst door Yasemin aan 07-10-2008

    Ik ga deze koekjes zeker proberen. Ik hoop dat ze lekker smaken.

  18. Geplaatst door paprika aan 07-11-2008

    Ik ga deze koekjes zeker proberen.

  19. Geplaatst door toutou20 aan 12-08-2009

    ik heb ze gemaakt hellaas zijn ze niet gelukt, ze gingen open toen ik ze aan het frituren was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.