Bli3at deloez

2006-03-26
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • voor het deeg:
    75 gr gesmolten boter
    snufje zout
    ongeveer 300ml warm water
    half theeglaasje mazhar
    ongeveer 700 a 800gr bloem,kan iets meer of minder zijn,ik doe het altijd op gevoel
    vulling:
    1 kilo geschilde en gemalen amandelen
    ongeveer 300gr poedersuiker,proef de vulling en voeg eventueel wat poedersuiker bij als het niet zo zoet is
    1 halve thl kaneel
    half theeglaasje mazhar
    1 volle eetlp boter om de vulling wat vaster te maken
    groene en rode kleurstof
    decoratiepillen van baukje

Werkwijze

Stap1

Eerst de amandelen schillen en malen in de keukemachine, doe het in een kom en voeg poedersuiker, kaneel en mazhar toe, beetje mengen en doe dan de boter erbij tot je een vaste vulling krijgt waar je een bolletje van kan vormen.verdeel het in 2 helften en doe bij de nee helft de rode kleurstof en bij de andere de groene kleurstof.een paar druppels maar want het is best sterk spul.dek het af met een plastic zak en laat staan tot je het nodig hebt.

Dan maak je er kleine balletjes van, iets groter dan een knikker ongeveer, en zo werk je de vulling helemaal af.

Dan ga je het deeg maken, doe de bloem in een kom en voeg zout toe, gesmolten boter, mazhar en beetje bij beetje het water, en kneed dit tot een mooi soepel deeg, ja kan iets meer of minder water nodig hebben daarom moet je het langzaam aan toevoegen.het deeg moet goed gekneed worden.

Maak er 4 bolletjes van en bedek dit met een plastic zak.

Pak 1 bolletje deeg en rol het uit op je werkblad, het moet heel dun worden.dan pak je een soort pizzasnijder waar je ook shabakia mee maakt, jullie begrijpen wel wat ik bedoel denk ik, en snijd er kleine vierkantjes van.daarop leg je in het midden 2 verschillende kleuren balletjes van het amandeldeeg en druk dit een beetje tegen elkaar zodat het niet losraakt.dan pak je de ene punt van het vierkantje en dat haal je naar het andere punt toe en dan zet je het vast met een decoratiepilletje. Zo werk je ze allemaal af en zet ze op een bakplaat.de oven voorverwarmen op 175 graden en bak de koekjes ongeveer 15 a 20 min in de oven, ze moeten licht van kleur blijven, als ze een beetje hard aanvoelen zijn ze klaar.

Je krijgt hier best veel koekjes uit, dus als je ze voor het eerst maakt kan je de ingredieten beter halveren.

ik werk op gevoel dus ik heb niet echt de maten van de ingredienten.ik hoop dat het een beetje duidelijk is

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 30
Beoordeel dit recept

30 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (19)

  1. Geplaatst door ellouisa aan 26-03-2006

    Ziet er lekker uit! En feestelijk 🙂

  2. Geplaatst door pareltje aan 26-03-2006

    komt er ook vanavond op te staan inshallah 😀

  3. Geplaatst door sihamkleuter aan 26-03-2006

    zoz jij bent bezig geweest islaamparel…
    deze ha dmijn tante gemaakt voor de bruilof van mijn zus, heellang geleden, en ik vond zezo prachtig……Heb alleen nooit het receptkunnen vragen, ik kijk er dus naar uit!

  4. Geplaatst door pareltje aan 26-03-2006

    ik heb idd een poos geleden een feestje gehad 😀

  5. Geplaatst door Nisar aan 26-03-2006

    Prachtig Islaamparel, ik kijk uit naar het recept… Choukran alvast…

    Liefs, Nisar

  6. Geplaatst door pareltje aan 26-03-2006

    het recept staat er,mocht iemand nog iets willen weten laat dan wat van je horen 😀

  7. Geplaatst door zinebtjuh aan 28-05-2006

    heey ik ga het morgen maken, dat laat ik je wel weten en een foto zien. doei doei inshallah komt het wel goed

  8. Geplaatst door yasmina aan 07-09-2006

    deze week maak ik hem insha Allah.. je bedoel raderrolletjes 😀

  9. Geplaatst door pareltje aan 08-09-2006

    succes zinebtjuh en laat me weten hoe ze zijn geworden …yasmina je hebt helemaal gelijk :D…bovenstaande geldt ook voor jou.

  10. Geplaatst door Jamila aan 08-10-2006

    en dames is zijn ze gelukt???
    ga ze incha allah met el3ied maken:D

  11. Geplaatst door knuffelbeer aan 14-10-2006

    hallo ik wou graag weten wat voor thee glas

  12. Geplaatst door pareltje aan 16-10-2006

    ik gebruik een kleine marokkaanse theeglas.

  13. Geplaatst door Jamila aan 26-10-2006

    Heb ze gemaakt voor el3ied zagen er tbarke allah mooi uit en smaken ook goed iedereen vroeg gelijk hoe of wat hihi maar thanx voor het plaatsen meid:D

  14. Geplaatst door pareltje aan 05-11-2006

    blij dat ze gelukt zijn…ze zien er idd apart uit en ze smaken nog goed ook…wat wil je nog meer hihi.
    besa7a meid 😀

  15. Geplaatst door Amifati aan 23-11-2008

    ziet er moeilijk uit

  16. Geplaatst door martine aan 08-05-2009

    sorry maar wat is mazhar en waar kan ik het kopen
    zit er echt super uit, wil het graag een keer maken bedankt!

  17. Geplaatst door cookmaster aan 02-06-2009

    waar kopje decoratiepillen

  18. Geplaatst door gerda aan 02-06-2009

    decoratiepillen koop in de supermarkt staat bij de bakprodukten

    mazzar is oranjebloesemwater te koop bij turkse en marokkaanse winkels

  19. Geplaatst door sadiye aan 24-07-2009

    hmm ziet er lekker uit zeg ik ga deze een x maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.